Ikke helt happy etter Community Shield-tapet mot Liverpool, men skal bli fornøyd med lønna fremover. (foto: city, twitter)

Der Erling Haaland har blitt løftet til stjernehimmelen i løpet av rekordtid, har Pep Guardiola holdt Phil Foden på bakken. City-manageren har porsjonert spilletiden til Foden og har hele veien fortalt omgivelsene at spilleren fortsatt er ung og dette skal ta litt tid. Denne sesongen er Phil Foden klar for mer spilletid og stjernelønn.

Når du bringer inn 22 åringen Erling Haaland til over fire millioner i ukelønn (spotrac) bare toppet av Kevin de Bruyne, da må City vise Foden at City-gutten settes pris på.

LES: Bekreftet: Chelsea har endelig slått Barcelona i signeringskamp!

Foden er akademiets poster boy som kjempet seg til førstelagsdebut i 2018. Da den første profesjonelle kontrakten ble signert, var det til en ukelønn på 30 000 pund (footballtransfers). Slettes ikke dårlig for en tenåring (eller for oss andre), men etter gradvis å ha posisjonert seg som en av Guardiolas foretrukne, er det på tide å vise det i klubbens lønnshierarki.

Ifølge Daily Mail har forhandlinger pågått i flere måneder, der det er forhandlet frem en seksårsavtale hvor Foden passerer Ederson, Silva og Mahrez på lista med 225 000 pund i ukelønn. Fortsatt et godt stykke unna Haaland, men likevel et massivt løft for 22-åringen. Den engelske avisen hevder kontrakten blir offentliggjort om kort tid.

LES: Wijnaldums franske mareritt er over!

Vi gleder oss stort til å se Foden og Erling Haaland i samspill – og i kamp om å være den beste. Da får vi også se hvem som som gjør seg fortjent til lønna si.