Paul Scholes havnet ofte i unåde hos dommerne.

Vi spoler tilbake til 2005/06-sesongen. Uniteds kaptein Roy Keane hadde forlatt klubben etter en overhøvling av sine medspillere i et TV-intervju. Dette var sesongen der Alex Ferguson (før han ble adlet) ble tvunget til å sette sammen en uprøvd kombinasjon på den sentrale midtbanen. Utfordringene toppet seg da Paul Scholes slet med synet. Det er derfor kult at Scholes skrev seg inn i klubbens historiebøker med en helt vanvittig volley, bare måneder etter den trøblete sesongen.

2005/06-sesongen var den der Scholes slet med double vision, eller til tider grøtete syn som vi kunne ha kalt det på norsk. Den sentrale midtbanespilleren måtte stå over kamper og sluttet å notere seg med scoringer. Med Keane borte og Scholes redusert, ble midtbanen til United preget av et lavere tempo.

Les: Noen som husker den legendariske Manchester United-kampen med Ronaldo og Solskjær i 2007?

Taktikken ble endret, og Scholes, den ultimate box-to-box midtbanespilleren, ble plassert som en deep-lying playmaker.

Så sørget legene for at Scholes slapp å se to baller. Med synet tilbake i 2006/07-sesongen hadde midtbanespilleren et bedre utgangspunkt for å prestere. Det endte riktignok med for Scholes beskjedne 7 mål på 45 kamper, men scoringen mot Aston Villa blir stående som karrierens råeste.

United vant kampen 3-0, i sesongen Scholes og gjengen vant Premier League, men tapte FA Cup-finalen mot Chelsea på overtidsscoring fra Didier Drogba. Det var Wayne Rooney som vant prisen for Goal of the Season, men vi husker Scholes sin scoring kanskje best. Spesielt etter den trøblete 05/06-sesongen.

Her har du en studie i perfeksjon der alt spiller sammen til det perfekte skuddet:

Paul Scholes holdt det gående til 2013, men nå var det slutt på å score fem ligamål i løpet av sesongen. Dagen mot Aston Villa blir for oss stående som den der United-legenden leverte sin råeste enkeltprestasjon i løpet av en nær endeløs karriere i United-drakt.

(fra transfermarkt)

Les flere Legende+ her