Takumi Minamino

Han endte som den 5. største målscoreren hos Liverpool denne sesongen. Egentlig ganske uvirkelig når han spiller for verdens nestebeste klubb og var på banen i kun 24 kamper. Det var bare superreserven Divock Origi som hadde færre minutter på banen per scoring. Nå er det slutt for begge.

Origi er allerede ut porten på Anfield, de siste ukene har piler pekt mot Monaco, Southampton og Leeds for Minamino.

LES: Liverpool-legenden Sadio Mané forklarer hvorfor det var tid for exit

Etter at Liverpool har satt overgangsrekord med Darwin Nunez i sommeren, er det salg og trimming av stallen som står gjelder nå. Sadio Mane er klar for Bayern München og neste mann ut portene på Anfield er forrige sesongs cuphelt.

Ifølge Liverpool Echo har Monaco blitt enige med Liverpool om en avtale på 15,5 millioner pund for å signere Takumi Minamino.

Minamino, som scoret 10 mål på 24 kamper for de røde forrige sesong, skal bli enige om de personlige betingelsene og gjennomgå en medisinsk behandling før overgangen til Stade Louis II fullføres.

Summen er litt lavere enn Liverpools opprinnelige prisantydning, men blir sett på på Anfield som en god avtale, med Minamino som har kostet rundt halvparten av prisen da han kom fra Red Bull Salzburg i januar 2020.

Minamino spilte en nøkkelrolle i begge cup-troféene til Liverpool forrige sesong. Han ble toppscorer i både Carabao Cupen og FA Cupen.

Men han var ikke med i noen av finalene, og fikk bare én Premier League-kamp fra start, og åtte som innbytter.

Med Fabio Carvalho og Darwin Nunez allerede signert i forkant av den nye sesongen, var det klart at for 27-åringen ville muligens bli enda mindre spilletid neste sesong.

LES: Vil skape råtass «pensjonist» spissduo med Edinson Cavani og Radamel Falcao

Den japanske landslagsspilleren har satt et solid fotavtrykk på balløya, vi blir ikke overrasket om han kommer tilbake til Premier League i løpet av noen sesonger.