Alex Lacazette

Amerikanske John Textor, som eier aksjer i Crystal Palace og Botafogo, er nå i en «eksklusiv forhandlingsfase» om kjøp av majoritetsandelen i franske Lyon.

Overtakelse av den franske tradisjonsklubben Lyon er i ferd med å gå igjennom, og det er som ventet den amerikanske forretningsmannen John Textor, som med sitt selskap Eagle Football Holdings forventes å overta 66 % av klubben.

Den nåværende eieren Jean-Michel Aulas vil fortsette i klubben som administrerende direktør i minimum de neste tre sesongene og han vil derfor forbli en del av klubben han har vært i i 35 år.

LES: Sa nei til Real Madrid og PSG «Når du har vunnet VM kan du gjøre akkurat hva du vil»

Angående det forestående oppkjøpet uttaler John Textor følgende.

– Prosjektet jeg oppdaget i Lyon med Jean-Michel Aulas og alle lagene hans blir episentrert av vår nye organisasjon og investering i verdensfotball. Lyon vil være hjørnesteinen i prosjektet vårt.

– Jeg ønsker å gi alle Lyon-fans de ekstra midlene slik at institusjonen kan gjenvinne sin plass på høyeste nivå i Frankrike og i Europa, samtidig som Lyons DNA med talentutvikling, hardt arbeid og selvoppofrelse respekteres.

Sett fra USA er Olympique Lyonnais den ideelle plattformen for å gjøre fotball til en suksesshistorie.

John Textor eier allerede 40 % av Crystal Palace, 90 % av brasilianske Botafogo og 80 % av belgiske Molenbeek. Hans eierandel i Lyon forventes å stige til 88,5 %.

LES: Har Chelsea-spiller som toppvalg – 300 millioner skal overbevise de nye eierne på Stamford Bridge