Signore Sensibile.

Luis Campos har en ekstremt sterk posisjon i fotballens verden. Dette er sportsdirektøren som bygde opp Monaco-troppen til stor suksess med påfølgende mega-overgangssum ved Mbappé salg. Dette er sportsdirektøren som ga Lille grunnlaget til å «stjæle» Ligue 1-titlen fra PSG i 2020/21-sesongen. Nå er portugiseren football adviser for PSG. Det er likevel ikke alt Campos har tatt i som har blitt gull de siste årene.

Galatasaray hentet inn Campos som rådgiver, der en av oppgavene var å finne den best egnede sportsdirektøren som skulle lede den stolte klubben tilbake til topps. Pasquale Sensibile hadde stått uten jobb i toogethalvt år, men ble hentet inn på anbefaling fra Campos. Tidligere hadde italieneren vært sportsdirektør hos Mantova, Sampdoria og Novara.

LES: Sa nei til Real Madrid og PSG «Når du har vunnet VM kan du gjøre akkurat hva du vil»

Luis Campos dro videre til PSG, nå følger den anbefalte sportsdirektøren Sensibile også ut porten. For etter en miserabel 13. plass i Süper Lig var det sterkt behov for å finne noen å legge skylda på. Sensibile hadde sittet i direktørstolen i fire måneder da han fikk marsjordre.

Campos hadde i mars gått ut og fortalt han ikke ønsket å signere fast kontrakt med Galatasaray på grunn av «usikkerheten og ustabiliteten som preget klubben». Vi aner at Sensibile ble sett på som Campos «sin mann» og dumpet.

Galatasaray stoler nå mer på sine egne vurderinger, og henter tilbake Cenk Ergün som sportsdirektør, jobben han med stor suksess hadde mellom 2015-18 (Galatasaray vant Süper Lig 2017/18 og 2018/19).

LES: Har Chelsea-spiller som toppvalg – 300 millioner skal overbevise de nye eierne på Stamford Bridge