Et av de få øyeblikkene på en kamparena uten skrik og intens vifting med armene. (foto; spurs, twitter)

Tottenham går inn i siste Premier League-kamp før VM-pausen på 4. plass i Premier League, i Champions League dundret Spurs gjennom gruppespillet til førsteplass og 8.-delsfinale mot AC Milan – som Conte for litt over en sesong siden viste han hadde grep på i Serie A. Alt er duket for at italieneren skal forlenge kontrakten som løper ut i sommer. Trodde vi.

Nå er ikke Conte kjent for å slå seg til ro i en klubb, det lengste oppholdet var hos Juventus 2011-14, men med den farten manageren har fått opp på Spurs-laget, tror få han vil gi seg før han kan løfte et eller annet gjevt trofé. Faktisk er fravær av suksess resten av sesongen den største faktoren som kan få Conte til å avslutte Spurs-prosjektet.

LES: José Mourinho har en backup-plan for Diogo Dalot

-Når man starter en reise med en klubb, så er drømmen å bli her i mange år og prøve å bygge opp noe viktig, begynner Spurs-manageren ifølge BBC.

-Som med alt annet, så skal man fortjene det, og det blir viktig å se om vi er fornøyde med forbedringene resten av sesongen. Fra min side er det viktig å føle at jeg fortjener å undrerskrive ny kontrakt med klubben, sier Conte.

Dermed følger han kravet han setter til spillerne sine. Du skal fortjene kontrakten, du skal fortjene spilletid. Mellom linjene leser vi også at Tottenham-ledelsen skal vise på vinterens overgangsmarkedt at de også gjør seg fortjent til å få Conte-signaturen.

LES OGSÅ: 90min: Tror de får Bellingham til å signere en «Haaland-avtale»

Da er det bare å satse på at Tottenham fortsetter i sporet helt inn til sesongslutt. Da signerer Conte.