Chelsea fans, programleder og "skuespiller" James Corden sammen med eier Todd Boehly

Det er en litt spesielt situasjon som er i ferd med å utvikle seg for Chelsea som faktisk kan havne i trøbbel hvis de vinner Carabao Cup denne helgen.

Hvis Chelsea vinner søndagens Carabao Cup-finale mot Liverpool og med det kvalifiserer seg til neste sesongs sluttspill i UEFA Europa Conference League (UECL) vil det by på en rekke økonomiske komplikasjoner for medeier Todd Boehly.

Les: Paris Saint-Germain vil svare på Mbappe exit med kjøp verdt 300 millioner euro

Fotballøkonomiekspert Kieran Maguire mener at Blues kan jobbe for å få en avtale om et års utestengelse med europeisk fotballs styrende organ som en skadebegrensning.

Med spillerkjøp på over 1 milliard pund de to siste årene skaper nå problemer. Akademiproduktene Armando Broja og Ian Maatsen ble satt i butikkvinduet i januar da Boehly og Clearlake Capital så ut til å balansere bøkene.

Premier League Profit and Sustainability Rules (PSR) tillater lag å tape maksimalt 105 millioner pund over en treårsperiode. Chelsea vil imidlertid også måtte følge UEFAs sett med økonomiske regler hvis de slår Liverpool på Wembley og forsegler automatisk kvalifisering til UECL-sluttspillrunden.

I motsetning til 105 millioner pund over tre år, kan UEFA straffe de som er kvalifisert til noen av konkurransene deres hvis de taper mer enn 68,5 millioner pund over en gitt toårsperiode. Finanseksperter i fotball tror Chelsea kan finne det nesten umulig å overholde Uafa sitt balansekrav.

Full utbetaling av bonus og ingen inntjening fra spill i Europa!

Spillerbonuser knyttet til europeisk kvalifisering ville gjøre Blues’ økonomiske vanskeligheter enda verre. Og det ville være liten belønning å kjempe for, i det minste utenfor banen, ettersom West Ham tjente 16 millioner pund for å vinne UECL forrige sesong. – Chelsea betaler hver av sine 25 spillere i troppen omtrent 260 000 kroner i bonus for å vinne cupen, men viktigere det er knyttet enda større bonuser knyttet til spill i Europa. Utestengelse vil utløse full utbetaling til spillerene på hva de ville fått hvis de hadde vunnet.

AC Milan inngikk en avtale med UEFA tilbake i 2019 etter å ha blitt funnet å ha brutt FFP-reglene, noe som ga dem en utestengelse på ett år i stedet for to års utestengelse. Maguire mener Chelsea kan gjøre klokt i å gjøre det samme.

Les: Keeper med to Premier League-titler kan nå vente seg telefon fra Ryan Reynolds