Carlos Alcaraz vant kampen mot Hubert Hurkacz fra Polen med sifrene 7-6(5), 7-6(2). Den unge spanjolen tok seg akkurat som Casper Ruud til sin første ATP-finale i karrieren.

Casper Ruud fortsetter å imponere på tennisbanen, fredag slo han ut argentineren Francisco Cerundolo og er én kamp unna Miami Open-trofeet.

Les: Der kom signaturen Manchester United fans har ventet på

Det er første gang tennisesset fra Snarøya er finaleklar i en ATP Masters 1000-turnering. Han greide det med settsifrene 6-4, 6-1 på hardcourten i et varmt og fuktig Florida-vær. Et serveess avgjorde det hele.

– Det føles utrolig gøy og givende å representere Norge utpå der. Nå skal jeg få hvilt meg bra og spille min største kamp i karrieren, sa Ruud til Discovery etter seieren.

Prestasjonene i Miami gjør at han til uken setter bestenotering på verdensrankingen. Da bykser han opp ett hakk og blir nummer sju.

Les: Barcelona henter inn 4 milliarder og kutter kostnader – aner vi en fantastisk og befriende retur for Lionel Messi?

Heldigvis for Ruud kom det et motsvar umiddelbart. Han trengte to bruddballer til å utligne kampen. Deretter var det en lang stillingskrig og mange enkle feil på begge sider av nettet.

Det kunne se ut som Ruud spilte litt på det trygge, men han skulle få mer dreis på det på tampen av åpningssettet. To norske settballer måtte til for å avgjøre det.

Cerundolo var farlig nær å bryte Ruud på direkten også i andre sett. Argentineren fikk to muligheter, men greide ikke å utnytte dem. I påfølgende game var det Ruuds tur til å misse to bruddsjanser.

Med to blanke game og kanonslag med forehanden hoppet Ruud fra 2-1 til 4-1. Derfra fant aldri Cerundolo en vei tilbake.

– Det var en litt trøblete start. I andre sett klarer jeg å holde på serven og vinne noen fysiske ballvekslinger og game. Kanskje gikk luften litt ut av ham til slutt. Det var deilig å få et dobbeltbrudd, sa Ruud etterpå.

Tidligere har Ruud gått tapende ut av tre Masters-semifinaler på grus. Da var han klar underdog mot superstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020), Andrej Rublev (Monte-Carlo, 2021) og Matteo Berrettini (Madrid, 2021). Slik var det ikke fredag.

Cerundolo er «kun» plassert som nummer 103 på ATP-rankingen. Etter kvartfinalene sto Ruud igjen som Miami Opens høyest seedede spiller.

Finalen spilles søndag. Der skal Ruud bryne seg på enten polske Hubert Hurkacz eller spanske Carlos Alcaraz.

Ruud kom til semifinalen som favoritt etter å ha slått ut verdensfirer og OL-mester Alexander Zverev i runden før, men spillet satt ikke i starten. Der ble han overrumplet og brutt i første game av langt lavere rangerte Cerundolo.

23-åringen fikk mer motstand enn ventet. Også i sitt andre servegame måtte Ruud kjempe innbitt, og han brukte ni minutter på å redde seg inn. Men så våknet nordmannen.

ATP Masters 1000-turneringer er på svært høyt nivå. Det er kun Grand Slam-konkurranser og verdenstourfinalen som har bedre anseelse i tennissporten.