(foto fc midtjylland, twitter)

De har treningsfasiliteter som holder premier League-klubbnivå og startet som første danske klubb i 2004 med sitt eget fotballakademi. Det rekrutteres spillere til A-laget fra egne rekker, får så å videreselge til storklubber i Danmark og ute i Europa. Resultatet har vært imponerende. På mandag signerte en norsk tenåring med klubben.

Det var en meget fornøyd akademisjef som bekreftet signeringen med RBK-spilleren Sander Brostrøm.

LES: Blir en stor uke i Milano: To Premier League-spisser presenteres

-Vi er veldig glade for å kunne ønske Sander velkommen til FC Midtjylland. Hans potensiale er stort, og nå er det vår oppgave i fellesskap å få det ut, sier Flemming Broe ifølge Bold.dk.

Brostrøm starter i klubbens akademi, men det er helt tydelig at den danske superligaklubben har store forventninger til 16-åringen.

-Sander er teknisk dyktig spiller som er allsidig i offensiven, hvor han med sin direkte stil er farlig både som målscorer og assistspiller. Samtidig har han en fysisk fremtoning og god fart. Totalpakken gjør at det blir skikkelig spennende å jobbe med ham, kommer det fra akademisjefen.

LES: Luis Campos bryr seg ikke om hva innkommende PSG manager måtte mene! -Har kuttliste på 10 spillere

Vi ønsker Sander Brostrøm lykke til på reisen. Han har hvertfall kommet til et sted med teft for hva som skal til for å utvikle seg i retning profflivet ute i Europa.