Vårt favorittbilde av Sørloth in action. (foto: barcelona, twitter)

Hos Trabzonspor var Alexander Sørloth toppscoreren, hos Real Sociedad har han hatt en solid sesong med 42 kamper på banen og leveranser av 7 scoringer. Bare dumt begge sesongene har kommet på utleie. Nå får den norske landslags-spilleren nok en mulighet til å overbevise moderklubben.

Da Julian Nagelsmann og RB Leipzig hentet Sørloth fra Crystal Palace i 2020, tenkte vi: Perfekt! Med en av verdens mest talentfulle trenere skulle dette bli et skikkelig løft for spissen etter nedturen i Premier League.

LES: Dansk talentfabrikk henter norsk 16-åring

Det har blitt totalt 37 kamper (4 scoringer) i Leipzig-drakta, men da Jesse Marsch ble hentet for å erstatte Nagelsmann som skulle lede rivalen Bayern, ble det full stans. Det endte med utleie til Real Sociedad forrige sesong, for den amerikanske treneren endte det med sparken i desember 2021.

Så tok Domenico Tedesco over ledelsen, fikk orden på troppen, sikret Champions League-billett og hentet DFB-pokal-trofeet til klubben. Nå vender Sørloth tilbake til sin tredje Leipzig-trener i løpet av to år. Tedesco holder døra åpen og ønsker nordmannen velkommen.

-Selvfølgelig får han en fair sjanse. Han er spilleren vår og han tilhører Leipzig. Vi ser frem til å få ham tilbake på treningsfeltet, og så tar vi en prat med ham. Han fortjener en fair sjanse, sier Tedesco ifølge Kicker.

LES: Tysk fotballegende mener Dortmund vinner Bundesliga!

HER HAR DU KAMPEN DER DORTMUND OG HAALAND BLE OVERKJØRT AV LEIPZIG:

LES: Blir en stor uke i Milano: To Premier League-spisser presenteres

Dette kan bli bra. Vi mener fortsatt Bundesliga er ligaen for Sørloth.