Frenkie de Jong

Hvis vi ser hva Manchester United kaptein Harry Maguire har levert på banen siden han sist sommer på ferie ble arrestert i Hellas, skal vi innrømme kravet fra Barcelona er uventet.

Det handler om mer enn økonomi nå som Barcelona ønsker å selge Frenkie de Jong. – Han leverer og manager Xavi Hernandez er fornøyd, men han ble aldri den superstjernen alle håpet han skulle bli etter overgangen fra Ajax sommeren 2019.

Det er ingen hemmelighet at Manchester United ønsker seg den 25 år gamle midtbanespilleren, de er villige til å betale. Både engelsk og spansk presse er overrasket over Barcelona sitt ønske og Marca kaller det en sjokkovergang for Harry Maguire.

Les: Det meksikanske laget presenterer en flott ny drakt, men det er ikke det folk legger merke til

Forhandlingene mellom de to klubbene har kommet langt og nå nettopp dukket kravet om Harry Maguire opp, men det ble avvist av Manchester United da innkommende manager Erik ten Hag er sikker på han kan få sin midtstopper til å virke igjen.

De vil heller betale 80 millioner euro pluss enn å gi fra seg Maguire til tross for en katastrofal 2021-22 sesong.

Hans dårlige form bidro til at Man Utd hadde sin dårligste sesong siden Premier League ble opprettet i 1992, da de endte på sjetteplass og ikke klarte å vinne et trofé eller kvalifisere seg til Champions League. Marca mener videre et dette er et taktisk spill fra Barcelona sin side, at de har andre mål, men at de vil fiske så mye som overhodet mulig fra et Frenkie de Jong salg.

Barcas primære defensive mål denne sommeren skal være Sevilla-stjernen Jules Konde, som også er ønsket av Chelsea.

Napolis Kalidou Koulibaly er også på Barcelonas liste da hans fremtid i Napoli er usikker, en forlengelse på kontrakten som går ut neste sommer er fortsatt veldig i det blå.

LES: Brentford går nye veier – henter inn olympisk mester

Barcelona forsøker fortsatt å signere Robert Lewandowski fra Bayern München for rundt 50 millioner euro.