Tar utfordringen. (foto: arsenal, twitter)

Arsenal har stor forventninger til nysigneringen Fabio Vieira, portugiserens forventninger til seg selv er enda høyere. For «våre mann» på Emirates kan dette skape utfordringer.

Knallhard kamp om spilletid og posisjoner er en forutsetning for suksess for en Premier League-klubb. Arteta hentet inn Vieira for sin evne til å prestere fra flere posisjoner, men Vieira selv har siktet seg inn mot Ødegaards.

LES: Luis Suarez tilbake på treningsfeltet hos Barcelona!

-Jeg er en offensiv spiller. Jeg liker å sende pasninger og hjelpe medspillere til å score. Jeg liker å score selv også, begynner Vieira til The Athletic.

Greit nok, liker å passe, liker å score.

Så peiler 22-åringen seg inn mot målet sitt hos Arsenal.

-Manageren fortalte meg at han vet jeg kan spille som midtbanespiller, nr. 8 eller nr. 10, eller på vingen, venstre eller høyre side. Jeg foretrekker nr. 10. Det er min «ekte» posisjon.

Dette betyr at Vieira setter seg fore å ta Martin Ødegaards posisjon på Arsenals lag.

Etter å ha sett Ødegaard etablere seg i denne posisjonen forrige sesong med 36 Premier League-kamper på banen (4 scoringer, 7 assists), aner vi at at Vieira skal få det tøft. Vi tror heller ikke Arteta ser noen grunn til endring.

LES: Xavi ble nektet å reise med Barcelona til testkamper

Fotballtransfers.com mener den portugisiske spilleren har potensialet til å bli en av Arsenals craftiest players siden Mesut Özil var på topp. Martin Ødegaard skal hvertfall ikke mangle press bak seg de neste sesongene. Vi tipper dette passer «vår mann» perfekt.