Monsterlønn er ikke lenger en selvfølge hos Man United. (foto: united, twitter)

«Gegenpress-professor» Ralf Rangnick ble hentet inn til Old Trafford i november 2021 for å redde Champions League-avansement og Champions League-billetten i Premier League. Det gikk som kjent ikke etter planen. Denne sesongen betaler Man United prisen for ikke å være del av det beste selskap, samtidig som den best betalt spillerne må ta sin del av regningen.

Ifølge Footballtransfers påvirkes de årlige sponsorutbetalingene fra Adidas på 75 millioner pund av spill ute i Europa. Da United så vidt karret seg til Europaliga-billett, ble Adidas-fakturaen for 2022/23-sesongen kuttet med rundt 22,5 millioner pund. Ifølge The Athletic har Man United klokelig lagt inn usikkerheten rundt CL-billett inn i forhandlingene med noen av de best betalte spillerne.

LES: FIFA 23: Her er de 23 beste spillerne

Da Casemiro skulle overtales til å velge Old Trafford, jekket United opp brasilianerens ukelønn til rundt 375 000 pund. Det engelske mediet hevder den tidligere Real Madrid-stjerna likevel må akseptere å få full «Ronaldo-behandling» hvis klubben ikke kvalifiserer seg til neste års Champions League.

Ifølge Manchester Evening News sørget klausulen i Ronaldos kontrakt for at CR7 måtte akseptere et lønnskutt på rundt 25 prosent da det endte med Europaligaspill, Casemiro skal ifølge The Athletic ha en tilsvarende klausul som sender spilleren tilbake til Real Madrid-lønnsnivå hvis Man United med Casemiro på midten nok en gang bommer på topp-fire plassering i Premier League.

Det skal ikke være tvil for Casemiro hvilken oppgave han har blitt hentet til Old Trafford for.