Sikrer seg arbeidsro. (foto: united, twitter)

Jaap Stam, angrepsspillernes skrekk. Ikke bare han skummel ut, på banen var nederlenderen totalt kompromissløs og steinhard i taklingene. Han ble hentet fra PSV til Old Trafford i 1998, og fylte i løpet av tre sesonger kofferten med 3 Premier League-titler, FA Cup – og Champions League-trofeet. Nå rydder Stam vei for en retur til Man United.

Stam var linket til en retur tidligere i sommer da Ten hag var helt ny som manager, men det ble aldri noen telefon på den tidligere United-kjempen. LeoVegas: Sjekk boosted odds på ukas kamper

Ten Hag endte opp med å ta med seg Mitchel van der Gaag fra Ajax-systemet, i tillegg til å ansette Steve McClaren og Benni McCarthy. Jaap Stam har likevel ikke gitt opp at han skal tilbake til klubben som defensiv coach.

-Jeg skrev historie med denne klubben, og hvis de trenger meg, hvis jeg kan hjelpe dem på noen måte, da står jeg alltid til tjeneste, begynner Stam til Tribal Football.

LeoVegas: Sjekk boosted odds på 5.75 til Barcelona-kampen

Nederlenderen begynte trenerkarrieren direkte etter han la opp hos Ajax i 2007, først som vikar hos PEC Zwolle, så del av Frank de Boers trenerteam hos Ajax. Her som defensiv coach, så link mellom akademiet og førstelaget der Matthijs de Ligt var en av spillerne som ble vist veien av Stam.

I 2014 tok Stam over ansvaret for Jong Ajax, to år senere ble United-kjempen hentet tilbake til balløya for å lede Reading i Championship, der PL-opprykk ble misset med minste margin etter tap i play-off finalen mot Huddersfield i 2017.

På slutten av 2018 returnerte Stam til Eredivisie og PEC Zwolle, rakk såvidt å pakke ut kofferten før han tok over Feyenoord noen måneder senere – der han heller ikke rakk å organisere det nye hjemmet sitt. Fire måneder etter ansettelsen var Stam ferdig som Feyenoord-trener.

Heller ikke en trenerjobb i MLS for FC Cincinnati 2020/21 ble noen suksess. Nå setter Jaap Stam hovedtrenerkarrieren litt på pause, og har på sin kant ryddet vei for å være del av backroom staff – hos Manchester United. Da er det opp til Erik ten Hag om han skal hente inn en kapasitet som skal «skremme» United-forsvaret til prestasjoner…

Hør på intervjuet der Staam beskriver hvorfor en United-forsvarer aldri skal rygge for noen: We are Man United, this is our turf, så skjønner man hvorfor nederlenderen kan bli en viktig brikke hos Ten Hag.

LES: Massiv lønnsøkning for Graham Potter!