Etter en blytung kveld i London. (foto: spurs, twitter)

Tottenham Hotspur har funnet ut konkurransen om Brentford-spissen Ivan Toney blir for har og vil i stedet prioritere en overgang for den nesten like ettertraktede høyrevingen Raphinha.

Lilywhites styrket sine offensive rekker i løpet av sommeren med Brennan Johnson fra Nottingham Forest og Alejo Veliz fra Rosario Central, men de signerte ikke en stor erstatter for Harry Kane som virkelig har tatt av i Tyskland for Bayern München.

Veliz sitter mye på benken og Johnson helt utenfor startet Richarlison sesongen som manager Ange Postecoglous førstevalg nummer ni. Etter hvert har Son Heung-min blitt utplassert på spissen av angrepet.

Les: Liverpool-forsvaret slipper ikke lettere unna mot City på lørdag

Den sørkoreanske landslagsspilleren har vært tilbake på sitt beste denne sesongen, og har allerede funnet nettmaskene åtte ganger på 12 kamper og vunnet prisen Månedens spiller i Premier League for september.

Tottenham sammen med en håndfull klubber inkludert Arsenal og Chelsea hatt stor interesse for Toney.

Den engelske landslagsspilleren kommer tilbake fra sin åtte måneder lange spilleforbud i løpet av overgangsvinduet i januar, og han antas å være klar til å ta steget opp fra Brentford til en klubb som konkurrerer om Champions League-fotball.

Brentford har satt en imponerende prislapp på minst 100 millioner pund for Toney, som er under kontrakt til 2025.

Ifølge FootballTransfers har Spurs blitt satt ut av Bees’ økonomiske krav til Toney, og Lilywhites har droppet sin interesse for engelskmannen til fordel for en avtale for Raphinha.

Den tidligere Leeds United-mannen ble målrettet av Antonio Conte under sin tid ved Tottenham-roret, etter å ha hjulpet de hvite med å avverge nedrykk til Championship i sesongen 2021-22.

Arsenal og Chelsea prøvde også å hente Raphinha til London, men Barcelona vant kappløpet om å signere den brasilianske landslagsspilleren, som kostet dem 58 millioner euro. .

Raphinha vant La Liga-tittelen i sin første sesong på Camp Nou, men han har ikke klart å finne konsistens i Catalonia, og har samlet 12 mål og 15 assists fra 61 kamper i alle turneringer. En likegyldig start på sesongen 2023-24 hvor Raphinha bare har levert to mål og tre assists på 11 kamper. Han har bare startet tre toppkonkurranser denne sesongen.

Raphinha har blitt overskygget av den fremvoksende Lamine Yamal og har ofte blitt tippet til å forlate Barcelona, me som har ham på kontrakt til 2027. Tottenham har en konkret interesse i den tidligere Rennes-mannen.

Barca vil kreve 70 millioner euro for kantspilleren, de kan også godta en bytteavtale som involverer Cristian Romero.

Spurs ville imidlertid ikke forventes å sanksjonere utgangen til sin ledende midtstopper, og Barcelona ville trolig foretrekke en direkte kontanttransaksjon.

Les på Engelske klubber: Steven Gerrard hadde ikke noe valg: Henderson-signeringen måtte på plass