(c) Bilde: Brann: Ruben Yttergård Jenssen en meget spennende signering

Nå begynner toppen av Eliteserien å se normal ut, Rosenborg snuser på førsteplassen og akkurat nå bare 2 poeng bak Brann som serieleder. Molde er på fjerdeplass og Haugesund på tredjeplass. – Overraskelseslaget Ranheim som lenge var øverst er nå nede på sjetteplass. 

Det som har skjedd i dag er en forsterkning som er en serieleder verdig. – Ruben Yttergård Jenssen er Brann spiller ut 2020-sesongen, det veier opp tapet av Sivert Heltne Nilsen.

De fleste var overbevist om at det ville bli Tromsø istedenfor Brann, Yttergård Jenssen forklarer til Eurosport hvorfor det ble som det ble.

Det har gått litt tid. Familien hadde ingen planer om å flytte tilbake til Norge ennå, men så ble situasjonen Groningen vanskelig. Brann kom på banen, og etter en god modningsprossess ble jeg veldig interessert og vi fant en løsning som var veldig god. Jeg gleder meg veldig mye til å spille, sier han.

– Var det mye arbeid for at overgangen ble en realitet?

– Det er mange aspekter. Det er familie, unger og vi har hus i Nederland. I tillegg har jeg en voldsom lojalitet overfor Tromsø, som ble satt på prøve. Men det ble et valg som viste seg å være utrolig godt. Jeg står her i dag og har signert for Brann i to og et halvt år. Jeg er stolt over det.

– Hvorfor ble det Brann og ikke Tromsø?

– Timingen ble feil for Tromsø. De er i en vanskelig situasjon og det var ikke noe som lot seg gjøre.

30-åringen hentes fra Groningen i den nederlandske æresdivisjonen.

«Dette er en spiller som vil passe godt hos oss. Han er en erfaren ledertype og en person som dyrker den toppidrettskulturen vi ønsker å ha gjennom dønn seriøst arbeid hele tiden. Ruben er en meget god fotballspiller, sier sportssjef Rune Soltvedt til Branns nettsted.

Midtbanespilleren er ikke aktuell for søndagens kamp mot Molde, men kan få sin debut i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 søndag 19. august.

– Jeg gleder meg enormt. Jeg kommer til en klubb som kjemper i toppen av Eliteserien og håper å bidra til at høstsesongen blir bra, sier Yttergård Jenssen.

Han har 39 kamper for den norske A-landslaget.

Oddsen.nu er Norges største oddsforum og har levert profitable oddstips gratis i en årrekke