Hjem FotballEliteserien Blir med Tromsø ned
Blir med Tromsø ned

Blir med Tromsø ned

september 15, 2017

Det er sjelden de to klubbene i nord er i toppen av Norsk fotball samtidig, nå som det nesten er helt sikkert at Bodø/Glimt rykker opp fra OBOS-Ligaen er alt som det skal være hvis Trømsø rykker ned. 

Tromsø IL hentet inn finske Simo Valakari i sommer på en kontrakt ut sesongen, oppgaven er å løfte Tromsø ut av nedrykksstriden og inn i sikkert lende.  Det har ikke skjedd nå langt, klubben er fortsatt på andreplass, kun Viking er dårligere.

Det er selvsagt ikke en umulig oppgave, men kamper på vinnes, det er 4 poeng opp til Kristiansund på kvalikplass og 5 poeng til Sogndal som ligger på den nederste sikre plassen.  – Begge de lagene har spilt 21 kamper mens Tromsø har spilt 20.

 

Tromsø IL og Simo Valakari er blitt enige om å forlenge trenerkontrakten. 44-åringen har dermed skrevet under på en ny kontrakt som strekker seg ut 2020.

«Vi er svært fornøyde med signeringen som passer svært godt inn i vår langsiktige satsing mot vårt 100-årsjubileum i 2020» sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen.

De som skjønner seg på slikt har skrevet at Tromsø har lagt opp til en mer spillende stil enn det de hadde under sin forrige trener Bård Flovik, uten at det har gitt noen umiddelbare resultater.  – 4 poeng på 4 kamper er omtrent det samme som før Simo overtok.

Den sørgelige sannheten for Tromsø er vel at de egentlig ikke har økonom i til å rekruttere og beholde gode nok spillere til å befinne seg på sikker plass i Eliteserien år etter år, det er egentlig helt uavhengig av hvem som er trener.

«For oss er det svært viktig at vi har felles forståelse for hvordan vi skal utvikle klubben videre og hvordan vi skal skape resultater sammen. Det har vært avgjørende for oss at denne felles forståelsen er på plass. Alt fokus nå er på å beholde plassen i Eliteserien og all kraft rettes inn mot dette, sier sportssjef Svein Morten Johansen til Eurosport.

Valakari, med en spillerfortid i blant annet Derby og Motherwell i Skotske Premier League, samt lagskamper for Finland, sier at han ser frem til å jobbe med klubben på både kort og lang sikt. – Med andre ord, Valakari blir med Tromsø ned i OBOS-Ligaen hvis du rykker ned

«Jeg er veldig fornøyd med at jeg nå får muligheten til å skape resultater i en klubb jeg mener har et stort potensial. Den viktigste jobben i år er å holde oss i Eliteserien. Samtidig gleder jeg meg veldig til å være med å utvikle klubben videre og ta ut det potensialet som jeg ser ligger der» sier Valakari.

Les også: