Går for den beste langsiktige løsning.

Nå skal det være sagt, det er alltid vanskelig å komme på besøk til Emirates uansett hvor bra lag du har. I dag var Manchester United det beste laget, men det var stang ut.

Manchester United sjansene stod i kø, men det var Arsenal som vant 2-0 og med det byttet de to lagene plass på tabellen. – Etter kampen var det en meget fornøyd Arsenal manager Unai Emery som ble sittende litt og nyte seieren.

Les: Forbereder seg til Premier League, vil hente tidligere Arsenal spiller

Unai Emery valgte å starte veldig offensivt med Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey, Mesut Ozil og Pierre-Emerick Aubameyang i startlinjen, mens Manchester United kunne glede seg over at Nemanja Matic og Paul Pogba var tilbake på midtbanen.

Keepertabbe og billig straffe
Etter bare 12 minutter sendte Granit Xhaka sendte av gårde en ball som lurte David de Gea i det mange nå omtaler som en keepertabbe.

20 minutter før full tid doblet Pierre-Emerick Aubameyang til 2-0 på straffe etter at Alexandre Lacazette falt noe lett etter en dytt fra Fred.

Les: Nesten dobler lønna for å stoppe overivrige Real Madrid

Nå slipper vi å gjøre 26 februar til nasjonal fridag
0-2-tapet er Ole Gunnar Solskjærs første nederlag i Premier League som United-manager. Inntil søndag sto klubben med imponerende ti seirer og to uavgjorte kamper i hjemlig serie under nordmøringens ledelse. Tapet stoppet også Solskjærs rekke med borteseirer på ni oppgjør i ulike turneringer. Hadde han fortsatt å vinne ville det etterhvert blitt et folkekrav å gjøre bursdagen 26 februar til Ole Gunnar til nasjonal fridag.

Les: Premier League-klubben Crystal Palace til salgs

David de Gea får gjennomgå etter kveldens opptreden.

Manchester United falt ned til 5.-plass med 58 poeng. Arsenal gikk forbi og står med 60, mens tabellsekser Chelsea har 57. Sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Fem minutter senere var Romelu Lukaku fryktelig nære ved å sende gjestene i føringen. Luke Shaw spilte vegg med Paul Pogba, og fra venstresiden slo backen et perfekt innlegg til Lukaku. Belgierens avslutning gikk i tverrliggeren.

Så var det Arsenals tur igjen da Granit Xhaka fyrte av fra distanse. Med venstreslegga sendte han i vei et skudd som flakket fra høyre mot venstre. David de Gea ble fullstendig satt ut av ballbanen og skuddet føk inn i venstre hjørne. Det kan likevel diskuteres om ikke spanjolen burde hindret scoring.

De store sjansene kom til annethvert lag i åpningen, og før halvspilt omgang avsluttet Fred for gjestene fra utsiden av 16-meteren. Igjen var stolpen i veien for United.

Begge lag fortsatte å produsere flere sjanser, og størst var Lukakus ti minutter før pause. Han brøytet seg gjennom Arsenal-forsvarerne, rundet keeper Bernd Leno, men tyskeren kastet seg mot eget mål og fikk reddet avslutningen.

Arsenal-straffe
Like før pause vartet United opp med et mønster-angrep, men en viktig takling fra målscorer Xhaka hindret Marcus Rashford i å avslutte fra ni-ti meter.

Etter hvilen spilte Rashford en nydelig stikker til Lukaku, som fikk stå tilnærmet alene bak Arsenal-forsvaret. Nok en gang var Leno i veien og hindret scoring.

At ikke United hadde fått hull på byllen var smått utrolig.

Drøye 20 minutter før slutt fikk Arsenal straffe da Lacazette falt noe lett etter en dytt fra Fred. Aubameyang ekspederte enkelt inn sitt 17. ligamål denne sesongen.

Like etterpå kunne Lacazette lagt på nok en scoring, men avslutningen føk utenfor. Flere mål ble det ikke, og Arsenal overtok 4.-plassen i serien.

Dette er Uniteds fem neste kamper:

• Wolverhampton borte (kvartfinale i FA-cupen)
  • Watford hjemme
  • Wolverhampton borte
  • West Ham hjemme
  • Everton borte.

Arsenal – Manchester United 2-0

12′ 1-0 Granit Xhaka
69′ 2-0 Pierre-Emerick Aubameyang