En Wimbledon supporter uttrykker en følelse!

Selv Kjell Inge Røkke som har en av de verste eierhistoriene fra fotballøya må være bedre enn dagens Manchester United eiere. – Selv om det er mikroskopiske sjanser for at Glazer familien tar med seg klubben til Milton Keys slik Røkke gjorde med Wimbledon etter han sparket Drillo er deres innvirkning på Manchester Uniteds sjel svært negativ.

Det var Røkke som i sin tid sammen med Bjørn Rune Gjelsten leverte Ole Gunnar Solskjær i privatfly til Manchester United som ung og lovende, nå kunne han dumpe av den norske manageren en gang til. – Flyturen i Røkke sitt fly ble starten på et kjærlighetsforhold mellom fansen, klubben og Solskjær. Som manager har Ole levert en tredjeplass og en andreplass i Premier League og klart å beholde mye av sjela til klubben. Selv når det gikk dårlig hadde han ikke noen «slemme» ord i media til spillere som tabbet seg ut.

Les: Det virker som om planen hele tiden var en retur til Tottenham

Det er på tide med et nytt norsk raid i Engelsk fotball!

Selv med Wimbledon historien er Røkke bedre enn Glazer familien!.

Røkke har vesentlig mer penger enn da de kjøpte Wimbledon i krise for 350 millioner kroner, 5,4 milliarder dollar ifølge Forbes og så har Ole Gunnar Solskjær vesentlig mer internasjonal klubberfaring enn det Drillo hadde.

Les: Nå er det slutt på å leke interessert – Bayern München intensiverer jakten på Stamford Bridge

Verste eiere i moderne tid!

Fortsatt selv om Wimbledon historien er over 25 år gammel trekkes Røkke og Gjelsten, som faktisk har bevist de kan med Molde, frem som et skrekkeksempel på fotball eiere. De sees på som verre enn Newcastle sin forrige eier, forhatte Mike Ashley og Glazer familien som pumpet ut nærmere 11 milliarder kroner fra Manchester United raskt etter de kjøpte klubben i 2005.

Det norske eventyret i England startet med kjøpet av bydelsklubben i London Wimbledon FC i 1997, et kjøp som førte til tap for Røkke og Gjelsten ca en halv milliard på og en enorm ripe i lakken for eierne som ikke skjønte sjelen til klubben. _ Klubben hadde jobbet seg helt opp i toppdivisjonen og de hadde slått selveste Liverpool i FA-cupfinalen i 1988. Det var et eventyr.

Røkke og Gjelsten tauet inn norske Egil Drillo Olsen og Lars Tjærnås som trenere, og de finansierte kjøpene av norske spillere som Ståle Solbakken, Martin Andresen og en håndfull andre. – På tross av dette – eller kanskje på grunn av det – rykket klubben ned fra Premier League. De norske eierne lanserte da sin plan om å flytte klubben til Milton Keynes, en drabantby snaut ti mil nord for London. Røkke anså det som vanskelig å tjene penger hvis man skulle fortsette å leie hjemmebane av London-kollega Crystal Palace. I Milton Keynes kunne Røkke overta en bane som allerede lå klar.

Supporterne i Wimbledon reagerte med avsky. Men også med handlekraft. De stiftet en ny klubb kalt Wimbledon AFC, hundre prosent eid av supporterne, og startet livet i engelsk fotball laveste divisjon, på nivå ni.

Samtidig flyttet gamle Wimbledon til Milton Keynes, der klubbnavnet ble MK Dons. Røkke og Gjelsten hadde i mellomtiden solgt seg ut. Sportslig ble det ingen suksess og det ble nye nedrykk.

Glazer familien rykker oppover listen på dårlige eiere.

Fotball er følelser og det er umulig å heie på et lag uten sjel. Ca 5% av verdens fotball supportere er Manchester United fans, men de posisjonen er truet av vingling, vanvittige dealer og fokus på penger fremfor folk. – Det er ikke mye igjen av sjela og noe drastisk må gjøres.

Siden Sir Alex Ferguson har ingen lykkes helt som manager på Old Trafford, med unntak av Ole Gunnar Solskjær har alle meritter å vise til for andre klubber. – Nå er Ralf Rangnick inne som midlertidig manager, han er allerede i ferd med å miste garderoben, siste kritikk som har kommet er at treningsopplegget er håpløst gammeldags. ESPN melder at svært mange er frustrerte og at de undres over assistent trener Chris Armas.

Jobben i United er Armas første utenfor USA og spillerne stusser over opplegget hvor de må være med på ulike «leker» som minner dem den fiktive karakteren Ted Lasso. I komedieserien med samme navn flytter en amerikaner til England for å trene et fotballag.

Valget mellom grådige eiere, en gammeldags tysker med Ted Lasso på lasset eller Kjell Inge Røkke og evigunge Ole Gunnar Solskjær burde være enkelt.