Erik Ten Hag

Frenkie de Jong har bedt som gamle sjef Erik ten Hag om å trekke budet sitt på ham fordi han ikke har noen interesse i å bli med Manchester United. – Den spanske radiostasjonen Cadena COPE, melder at De Jong har snakket med Manchester United manageren Ten Hag personlig.

Manchester United og Barcelona har vært i forhandlinger i nesten tre måneder, Blaugrana er desperat etter å selge nederlenderen for å samle inn penger til å kjøpe flere spillere. De to lagene har allerede blitt enige om en overgangssum som kan nå rundt 85 millioner euro.

De Jong er imidlertid motvillig til å flytte til Manchester United, både av økonomiske og sportslige årsaker.

LES: De Ligt ble «snytt» hos Juventus

Manchester United klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Han er også usikker på om å flytte til en klubb som ikke har vunnet ligaen på nesten et tiår – eller noen trofeer i det hele tatt på fem år – ville være en god karriereavgjørelse.

De Jong har fortalt Ten Hag at det er umulig å spille for dem gitt disse omstendighetene.

Frenkie de Jong har «balletak» på Barcelona, klubben skylder han 28 millioner euro i utsatt lønn, penger han vil ha før han godtar en overgang til en klubb som har kvalifisert seg til Champions League slik som Chelsea har. (London klubben landet på 3.plass sist sesong, mens Manchester United var nede på 6.plass).

Avtalen med den utsatte lønnen kom på grunn av Covid 19 pandemien. Barcelona som har en gjeld på 1,3 milliarder har vært ivrige i sommerens marked, med den tanke at Frenkie de Jong skulle selges.

Les: Julian Draxler vil ikke hjem til Tyskland

Det blir ikke spesielt enkelt, Manchester United har gjort det klart at de ikke kommer til å betale Barcelonas gjeld, slik sjefene på Camp Nou har forsøkt å få til. Med andre ord 85 millioner euro i overgang, pluss «normal» lønn og bonuser samt betale gjeld på 28 millioner euro.

Frenkie de Jong nekter å ta lønnskutt slik Barcelona har krevd for at han skal bli og han krever i tillegg at klubben skal betale han den utsatte betalingen som avtalt mens har er deres spiller. – Kontakten varer frem til 2026.

Planen til Barcelona er kort fortalt å presse en overgang til Manchester United ved å fortelle ham at han må akseptere nye lønnskutt på 50% – i tillegg til å ikke få pengene sine – hvis han blir værende.