Rød ekstase! (foto: liverpool, twitter)

Liverpool har hatt en tøff sesong og det har sannelig Diogo Jota også! – Den portugisiske høyrevingen har vært skadet og i lange perioder vært ute av form. Men nå har det snudd både for lag og for spiller.

Det er akkurat nå bare Manchester City som sanker poeng like fort som Liverpool i Premier League og det som virket nesten helt umulig før jul, topp fire er innen rekkevidde. Liverpool ligger på 5.plass tre poeng bak Tottenham med en kamp mindre spilt.

På lørdag tror vi Liverpool vinner over bunnlaget Bournemouth hjemme på Anfield, men vi er ikke like sikre på hva Tottenham får til hjemme mot Nottingham Forest.

Les: Vil gi Luka Modric hans siste store kontrakt

Det er helt tydelig at Jürgen Klopps lag har gjennomgått en foryngelse de siste ukene, årsaken er som de fleste vet en turbulent sesong plaget av skader og formtap. Naturligvis ble gjenoppblomstringen deres best bevist på søndag, da de påførte bitre rivaler Manchester United et rekordstort 7-0-tap på Anfield. Det er det tyngste nederlaget United har lidd siden Boxing Day 1931. – Det gir håp om at Liverpool skal ta igjen det tapte (2 – 5) i returmøtet i 8.delsfinalen mot Real Madrid 15.mars.

Nysigneringene Cody Gakpo og Darwin Nunez har begge begynt å bevise sin verdi, det betyr at Jotas plass i laget mer usikker. Football Transfers melder at hvis noen er villige til å betale 70 millioner euro forlater 26 åringen Anfield til sommeren.

Les: Cancelo i trøbbel hos Bayern München

Diogo Jota som kom fra Wolverhampton sommeren 2020 for 44,7 millioner euro vil bli og kjempe om plassen, for som hans venner sier, han trives med konkurranse og sin plass i klubben. Selv om Roberto Firmino forlater Merseyside til sommeren, vil Jota fortsatt konkurrere med Gakpo, Nunez, Luis Diaz og Fabio Carvalho om en plass i Klopps angrepslinje.

Jota flyttet til Merseyside fra Wolverhampton Wanderers i 2020 og scoret 14 mål i alle konkurranser i sin første sesong i klubben, før han samlet inn ytterligere 21 den følgende sesongen.

Men denne har han vært plaget med legg- og hamstringskader, det har goldt han ute av VM i Qatar og størstedelen av Liverpools sesong.

Om sin skadekamp fortalte spilleren til Liverpool-programmet: «Jeg hadde en merkelig leggskade. De sa til meg at de ikke har sett den før, de fleste, så vi måtte be om hjelp fra noen spesialister også å prøve å komme over det og selvfølgelig gi det litt mer tid på grunn av kompleksiteten og bare for å være trygg.

«Men ja, det var veldig vanskelig, lenge. Resultatene, for å være ærlig, hjalp ikke like godt, så det var veldig frustrerende å se ting skje og ikke kunne hjelpe på noen måte – bortsett fra motiverende ord i garderoben, men ikke på banen.»