Domenico Tedesco

Roberto Martinez har ledet «lille» Belgia til å bli en av verdens beste fotballnasjonen. I VM ble bremsen satt på da de Bruyne og de andre superstjernene ga fra seg 8.-delsfinaleplassen til Marokko. Martinez trakk seg som trener, og jakten på neste leder var i gang. Assistenttrener Thierry Henry hadde grådig lyst på jobben og var av mange spådd som nestemann til å lede Belgia.

Romelu Lukaku ga sitt bidrag ved å kommentere at Henry var den naturlige arvtager, der Belgia ikke trengte å bygge nytt, men videre.

LES: Suksesstrener takker nei til Leeds-jobben

På onsdag kom bekreftelsen at det franske ikonet Henry ble veid for lett. Dominico Tedesco ble hentet inn for å rydde opp hos RB Leipzig etter noen måneder med Jesse Marsch i 2021, gjorde det bra med cuptittel, men måtte gå i første del av 2022/23-sesongen etter en seig start og 1-4 tap mot Shakthar Donetsk i Champions League.

Nå skal Tedesco uten erfaring som landslagstrener lede den stolte fotballnasjonen Belgia fram til EM 2024. Resultatene der avgjør om det blir forlengelse. Vi ønsker Tedesco lykke til og sender samtidig noen trøstende klapp på skulderen til Thierry Henry. Da får vi se om franskmannen beholder assistentjobbben.

LES OGSÅ: Serveres som løsning på Mourinhos irriterende problem