The Chelsea Way?. (foto: chelsea, twitter)

Det har vært en grinete Thomas Tuchel som har sett den ene potensielle forsterkningen etter den andre forsvinne til andre klubber. Det ultimate lavmålet for Chelsea var da de hadde muntlig avtale med Jules Koundé og Sevilla – som noen uker senere signerte med Barcelona. Denne uken kom bekreftelsen på at Chelsea hadde parkert Barcelona i forhandlingene med Aston Villas Carney Chukwuemeka.

18-åring wunderkid Chukwuemeka er så og si plass på Stamford Bridge. Klubbene er enige, nå gjenstår medisinsk test og signering, der Chelsea ifølge Goal må ut med 20 millioner pund for lirke tenåringen bort fra Steven Gerrard i sommer. Tenåringen hadde ifølge Sky Sports inget ønske om å signere på forlengelse med Villa, så da er alternativet å cashe ut for Villa.

LES: Arsenal-helten og Manchester United floppen Alexis Sanchez river opp Inter Milan-kontrakten for ny klubb

Etter å ha tapt diverse budkriger mot Barcelona, må det ha vært en befrielse for Todd Boehly og de nye eirne å faktisk snyte Barcelona for en spiller. Ifølge Goal har både Barca og AC Milan jobbet intenst for å signere den engelske u-landslagsspilleren.

Så hvem er denne midtbanespilleren som har blitt sammenlignet med Paul Pogba?

I U-19 EM spilte 18-åringen seg inn på Team of the Tournament etter å ha hjulpet England til å løfte trofeet. Chukwuemeka ble hentet til Villa i 2016 fra Northampton Town, den første profesjonelle kontrakten ble signert fire år senere. I 2020 uttalte Villa-boss Purslow at dette var den «beste 16-åringen i England» da han sammenlignet ham med Pogba og Delle Alli.

LES: Floyd Mayweather har akkurat kjøpt enda en Rolls-Royce Cullinan

Seniordebuten kom mai 2021 mot Tottenham, den sesongen ble han også kåret til Villas Academy Player of the Season. Første seniordebut fra start kom i august 2021, totalt ble det 13 kamper for Gerrard og gjengen.

Goal hevder Manchester United, Bayern München og Liverpool alle vurderte å signere 18-åringen, mens det var Barcelona og AC Milan som kappet om signaturen med Chelsea.

LES: Norge har fått ny landslagssjef!

Nå glises det godt på Stamford Bridge etter at de kunne sende Barcelona-forhandlerne tomhendt hjem. Vi gratulerer!