Sanchez var en soleklar fanfavoritt i løpet av sin fire år lange periode på Emirates. spissen hjalp Arsenal med å vinne to FA-cuper, og scoret 80 mål på 166 kamper. – Den 33 år gamle Chileneren flyttet til Manchester United i 2018, en svært dyr tabbe som svekket handlingsrommet til daværende manager Ole Gunnar Solskjær. En superstjernen med 4 millioner i uken må prestere bedre enn fem mål på 45 kamper.

Da Sanchez dro til Inter Milan i 2020 beklaget han sin egen innsats ovenfor fans og lagkamerater. Vel på plass i Serie A var han med å vinne serie A og kunne løfte Coppa Italia-trofeet under ledelse av Antonio Conte som nå er manager i Tottenham.

Les: Barcelonas oppdaterte lønnsliste for sesongen 22/23 er vanvittig

Det var i fjor rykter om at Alexis Sanchez ville følge etter sin Conte, men de ryktene stilnet ganske raskt og ble en stund overtatt av rykter om Everton. Football Italia rapporterer at han har sagt opp sin nåværende avtale med gjensidig samtykke etter uker med forhandlinger og er klar til å flytte til Marseille i Frankrike.

Inter Milan manager Simone Inzaghi har ikke fått like stor nytte av Sanchez som sin forgjenger. Han har presset på for at klubbens best betalte spiller finner seg en annen klubb. – Hvis det blir Marseille, vil han bli lagkamerat med tidligere Arsenal-spillere Sead Kolasinac og Matteo Guendouzi samt Nuno Tavares, som er på lån i den franske klubben fra Gunners.

Marseille endte på andreplass i Ligue 1 forrige periode bak mesterne Paris Saint-Germain og er kvalifisert til Champions League 2022-23.