Kahn har definitivt gjort sitt bak kulissene. (foto: bayern, twitter)

Det har vært uvanlig mye uro i München de siste månedene. Nagelsmann leverte oppskriftsmessig Bundesliga-trofeet til arbeidsgiveren, bommet på DFB-Pokal og gikk på en uventet smell mot Villareal i Champions League-kvartfinalen. Serge Gnabry har hatt forlengelsesvegring, Niklas Süle signerte tidligere i vinter for erkerivalen Dortmund, og verst av alt: Klubbikonet Lewandowski med sine 344 scoringer trygler om å forlate Bayern.

Det er derfor overflødig å si at Bundesliga-giganten skal gjøre mye riktig på overgangsmarkedet for å ikke miste fart inn i ny sesong. Da ryktet om at gjengen med jordnære tyske vinnerskaller vurderer å gjøre noe helt utenkelig, ble vi selvfølgelig nysgjerrige. Spesielt når det dreier seg om Cristiano Ronaldo.

LES: Zinckernagel har signert med seriemester!

Da Erik ten Hag signerte for Manchester United tidligere i vår, kom umiddelbart ryktene om at 37-åringen Ronaldo ikke var del av prosjektet. Da Ralf Rangnick bommet totalt på topp-fire plasseringen i Premier League og såvidt reddet europaliga-billett, kom umiddelbart spørsmålet om CR7, Mr. Mesternes Mester, i det hele tatt ville gidde å spille én sesong uten Champions League.

I Ronaldos verden skjer ting raskt. Spansk media som venter på at portugiseren returnerer til San Bernabeu, hevder det er nok av aktivitet på forhandlingsrommene rundt i Europa.

LES: Liverpools argeste rivaler vil ha genierklært sportsdirektør

Da Max Allegri returnerte til Juventus før forrige sesong, var det med vissheten om at han hadde toppscoreren i Serie A med i troppen. I løpet av de første ukene av sesongen endret alt seg. Ronaldo stakk, United ble «tvunget» til å åpne porten og lønnskassa da byrivalen City begynte å flørte med deres Ronaldo.

Den siste uka har ryktene igjen svirret om at Ronaldo er i bevegelse. Alle vet at CR7 jakter trofeer og rekorder, og skal bruke hver eneste av de gjenstående sesongene til å gjøre seg så historisk som mulig. Med United-kontrakt til 2023 kan alt skje i sommer, spanske AS hevder Bayern München har kommet på banen, og ser på Ronaldo som en erstatter for Lewandowski.

Oliver Kahn og gjengen i München nekter å slippe deres nr. 9 i sommer, selv om Lewandowski har gått ned på kne og tryglet om å få slippe. Tottenham tviholdt på Harry Kane mot hans vilje forrige sommer, og måtte se Premier Leagues toppscorer ute av scoringsform det neste halve året som en konsekvens av dette. Bayern-direktørene skjønner at de må slippe Lewandowski, men må sikre seg en offensiv løsning som ikke setter klubben tilbake. Sadio Mané er på plass, nå vurderer Bayern Ronaldo «The Great» for skaffe seg scoringsgaranti når det spisser seg til i Champions League.

Nøkterne Bayern har de siste sesongene mistet spillere etter forhandlinger hvor klubben ikke kan/vil møte lønnskravene. En Ronaldo på lønnslista som tapper klubbkassa for rundt 5 millioner i uka, blir derfor umusikalsk. Likevel, Oliver Kahn har garantert tatt frem kalkulatoren for å regne seg frem til økte inntekter som automatisk renner inn i det minuttet CR7 drar på seg en Bayern-drakt.

HER HAR DU ALLE RONALDOS SCORINGER 2021/22:

LES: Zinédine Zidane velger drømmen fremfor en kvart milliard

Ronaldo har vunnet i Premier League, La Liga og i Serie A. På jakt etter å bli den største av de største, høres ikke Bayern München og Bundesliga ut som et usannsynsynlig neste trekk.

Bayern München med Sadio Mané og Ronaldo på topp kan i tillegg gi det ekstra Nagelsmann trenger for å hente Champions League-trofeet tilbake til München. Kanskje den kortsiktige løsningen ikke er så utenkelig lenger?

LES: Stefan Ortega rykket ned fra Bundesliga – hentes til toppen av Premier League