Florian Wirtz(foto: leverkusen, x)

Bayer Leverkusen har lovet å ikke selge Florian Wirtz for mindre enn en gigantisk sum som ville gjøre ham til den fjerde dyreste spilleren gjennom tidene.

Med 35 mål og assists på 41 kamper i alle konkurranser, har Wirtz vært sentral for Leverkusens suksess denne sesongen, inkludert å besegle klubbens første Bundesliga-tittel noensinne i helgen.

Les: Liverpool får ny mulighet til å signere lynrask ballkunstner

Mange av stjernene i Bayer Leverkusen tiltrekker seg interesse fra høyt og lavt, med Wirtz juvelen i kronen.

Manchester City har lenge hatt interesse for den 20 år gamle angriperen, men de møter konkurranse fra Liverpool og Bayern München . Real Madrid har koblet seg på de siste dagene. Det er også vært speidere med notablokker som har notert ivrig for Barcelona, ​​Arsenal, Chelsea og Manchester United.

Men Bayer Leverkusen har ikke tenkt å gi ved dørene, noe administrerende direktør Fernando Carro presiserte til Radio Marca etter Bundesligatittelen var en realitet. «Ingen kan ikke selges, men Wirtz vil ikke dra for mindre enn 150 millioner euro,» Bare Neymar, Kylian Mbappe og Philippe Coutinho har kostet mer.

Les på F7: Treårskontrakt for Harry Kanes neste trener ligger på bordet

Florian Wirtz

I en tale i desember foreslo Wirtz sin far og agent at den umiddelbare planen for spilleren er å forbli hos Leverkusen, hvor han er under kontrakt til 2027, i minst ett år til.

«Foreløpig er alt rettet mot at Florian fortsetter å spille i Leverkusen neste sesong,» sa han til Sky Sport Germany den gang, selv om vektlegging av ordet for øyeblikket kan tyde på at holdningen var åpen for endring avhengig av hvordan resten av sesongen har utviklet seg. .

Den langvarige preferansen for Wirtz sin leir har vært å bli i Tyskland på dette stadiet av karrieren, noe som gjør Bayern til et åpenbart mål. Men gitt at Leverkusen har gjort de bayerske gigantene flaue denne sesongen, kan det betraktes som et steg ned fra et fotballperspektiv.

Leverkusen kan tilby Champions League-fotball til Wirtz i 2024/25 og vil til og med være en kandidat til å gå til de siste stadiene av konkurransen hvis de kan holde sammen et tittelvinnende lag på nippet til å legge ned en ubeseiret Bundesliga- sesong og sette en ny poengrekord gjennom tidene.

Han har aldri spilt på europeisk klubbfotballs høyeste nivå, etter å ha gått glipp av Leverkusens kamp i gruppespillet 2022/23 mens han var i sluttfasen av restitusjonen etter en ACL-skade.

Les på Engelske klubber: Utstøtt Manchester United-spiller åpner for retur til Old Trafford – på én betingelse