Dansken i Barcelona-drakta. Ufoto: Espanyol)

Han var ikke den du legger merke til i troppen til Barcelona, han var heller ikke spilleren som vil bli husket på Camp Nou. Likevel, Martin Braithwaite har vært del av en av de mange redningsaksjonene hos Barcelona. Da Dembélé ble sendt ut med langstidsskade vinteren 2020, fikk klubben dispensasjon fra La Liga til å hente en ekstra angrepsspiller utenfor overgangsvinduet, Leganes-spiller Braithwaite. Den danske landslagsspilleren endte i full krangel med Barca-ledelsen, det siste året har Brathwaite vist han ikke lar seg lure – og bøtter samtidig inn mål.

Dansken har spilt for Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux og Leganes før han ble hentet som nødløsning hos Barcelona i 2020. Ifølge Forbes var det bare Lionel Messi som var rikere enn Braithwaite i Barcelona. Dansken er deleier av et eiendomsselskap verdt 250 millioner euro+, eier kleskjede med kona og pusler også med et smart-house prosjekt. Så forsvant Messi gråtende fra Camp Nou i 2021 – og vipps var dansken Barcelonas rikest.

LES: Erik Ten Hag har bestilt spilleren han trengte i 2022

Det endte som sagt med krangling med Barca-ledelsen om penger, exiten kom i 2022. Etter dette har den danske spissen vært på lønningslista til Espanyol. I 2022/23-sesong var det nedrykk til andredivisjon, denne sesongen direkte opprykk, godt hjulpet av Branthwaites 22 seriemål på 39 kamper.

Men om dansken får være med tilbake opp i La Liga, det er han ikke sikker på. Forrige sommer gikk 33-åringen til streik og uteble fra treningsleiren. Flere runder med forhandlinger senere var dansken tilbake på treningsfeltet – og hamret inn 22 mål i serien.

-Nå må vi nyte det og så må vi se hva fremtiden bringer. Jeg vet ingenting, men vi må snakke om det (forlengelse), begynner Braithwaite ifølge spanske Relevo.

– For et år siden tilbød klubben meg en kontraktsforlengelse, men det manglet respekt. La oss se om de vil at jeg skal fortsette, fordi tilbudet jeg fikk for ett år siden viste at de ikke stolte på meg. La oss se hva klubben gjør. Jeg er fri, men jeg er også veldig glad for å være tilbake i La Liga. Nå må jeg slappe av litt, avslutter Branthwaite.

ENGELSKE KLUBBER: Solskjærs favorittspiller ferdig hos Manchester United

Sånn prater en søkkrik 33-åring som spiller for gøy og ikke godtar noe tull i kontraktsforhold.

Alt du trenger å vite: Kroatia – Italia