Serhou Guirassy on fire. (foto: Suttgart)

På tampen av 2022/23-sesongen hentet en desperat Stuttgart-ledelse inn Sebastian Hoeness, som reddet klubben fra nedrykk etter seier i nedrykks play-off. Dette var utgangspunktet da spillere forhandlet til seg ny kontrakt. Året etter er Stuttgart i Champions League. Sportsdirektøren skjønner selv knapt hva som skjedde, og forteller det enorme bykset har skapt utfordringer i nye runder med kontraktsforhandlinger.

Hoeness ledet Stuttgart til 2. plass – foran Bayern München – i Bundesliga. Klubbens beste plassering siden 2007. Dette, sesongen etter at nedrykksspøkelset var i ferd med å ta klubben.

LES: Barcelonas tidligere rikeste spiller er igjen i kontraktsbråk

Nå kommer «gribbene» og skal rappe de beste spillerne. Hiroki Ito er allerede slukt av Bayern München, nå står to av klubbens andre stjerner for tur. Serhou Guirassy scoret seg inn som toppscorer i Bundesliga etter Harry Kane, Chris Führich hadde også en outstanding sesong.

-Utkjøpsklausuler er i utgangspunktet ikke et problem. Problemet, hvis vi skal kalle det det, er utviklingen det siste året, sier sportsdirektør Fabian Wohlgemuth.

– Det er vanskelig å overbevise folk om ikke å tredoble lønnen andre steder. De nåværende kontraktene ble inngått da vi kjempet for å overleve for andre sesong på rad, sier Stuttgart-direktøren.

ENGELSKE KLUBBER: Solskjærs favorittspiller ferdig hos Manchester United

Dermed mister Stuttgart en håndfull av sine viktigste spillere, uten å få store nok salgsinntekter til å handle på de øvre hyller på markedet. På vei inn i Champions League-sesongen «straffes» nå sportsdirektøren for den ufattelige suksessen ingen så komme.

Alt du trenger å vite: Kroatia – Italia