El Presidente vinner ikke alle slagene i sommer. (foto: barcelona, twitter)

La det være sagt: Fotballfiendeskapet med Real Madrid er ikke avblåst, men hvordan kongeklubbens suksess har kommet denne sesongen, skal «kopieres».

Xavi skal ikke tvinges til å spille Real-fotball, men klubben skal gjennomgå en økonomisk total makeover. Tidligere i måneden fortalte Barcas visepresident om hvor riv ruskende gal lønnstrukturen var i klubben.

LES: Frankrikes president ba Mbappé droppe Real Madrid

-Vi har 560 millioner euro i lønnsutgifter. Til sammenligning har Bayern München bare 300 millioner euro og Real Madrid har 400 millioner euro, sa Edouard Romeu til RAC1 Radio.

-Lønnsutgiftene er totalt ute av proporsjoner. Spillerne har ikke begått noen synd, men vi er nødt til å være hardere i forhandlingene, kom det fra visepresidenten.

ifølge Cadena Ser bruker Barcelona nå erkerivalen Real «som rollemodell», og skal kutte det totale lønnsbudsjettet til 400 millioner euro. 160 millioner euro skal dermed forhandles bort og fjernes fra lønnsbudsjettet, der klubben starter nye forhandlinger med samtlige spillere om lønnskutt, samtidig legges flere spillere ut for salg.

LES PÅ POPIDOL: Gerard Pique sender frekke forslag til Miss BoomBum bak ryggen til Shakira

Dette kan få fotballdramatiske konsekvenser for Barcelona neste sesong, men for oss er dette et gedigent sunnhetstegn. Barcelona tvinges riktignok å foreta seg drastiske endringer for å møte Financial Fair Play reglene, men nå har også giganten innsett og vist de akter å gjøre det som må til for å drive bærekraftig butikk fremover.

Fire milliarder i lønnsutgifter til en tropp på rundt 25 spillere er jo egentlig ingen krise.