En yngre utgave av både Barcelona president Joan Laporta og klubbens største stjerne Lionel Messi

Barcelona under Xavi Hernandez sin ledelse har i praksis sikret seg La Liga tittelen denne sesongen og sikret med det klubben de inntektene som følger med. På grunn av den enorme gjelden som Barcelona har pådratt seg de siste årene er de i brudd med reglene som La Liga og Uefa har for økonimisk bærekraft.

La Liga har pålagt Barcelona å spare 200 millioner euro på neste års budsjett. – Noe som blir svært vanskelig hvis man samtidig skal lønne Lionel Messi 900 millioner kroner i året.

Les: Får tilbake spilleren alle trodde var solgt

Sjefene på Camp Nou og spesielt president Joan Laporta jobber intenst med å hente Lionel Messi tilbake til klubben. – For det har de kommet opp med en svært kreativ plan for å skaffe nok penger. Barcelona har sendt inn planen for godkjennelse og venter på svar fra Financial Fair Play om det er økonomisk mulig å «hente» Messi.

Uavhengig av hva som skjer med Lionel Messi planlegger Barcelona å selge unna spillere i sommer. Sport melder at følgende angrepsspillere er på salgslisten: Ferran Torres, Raphinha og Ansu Fati.

LES: Real Madrid-stjerne fortsatte kampen på parkeringsplassen

Både Ferran Torres og Raphinha ble signert fra Premier League. Torres kom fra Manchester City i januar 2022 for 55 millioner euro. Raphinha kom på sin side fra Leeds i juli 2022 for 58 millioner euro.

Barcelona har slitt med økonomiske problemer i lang tid. Tre salg i offensive posisjoner kan åpne for et etterlengtet comeback for Lionel Messi. Det ryktes at Messi selv ikke forblir i PSG, og det sies han heller ikke ønsker å forlate Europa.