(foto: de jong, twitter)

I hele sommer har Frenkie de Jong-historien, både fra engelske og spanske medier, pekt mot at det er nederlenderen som plent nekter å forlate Camp Nou og ta følge med ten Hag til Old Trafford. En smørblid Barca-president etter 1-0 seieren over Real Madrid i test-El Clasico natt til søndag, viser at det er de som sitter i førersetet.

-Frenkie de Jong er vår spiller og vi liker ham godt. Vi har mottatt flere bud som vi alle har avvist, fordi vi gjerne vil snakke med ham, og vi vet akkurat hva han vil ha, sier Laporta til ESPN.

LES: Paulo Dybala overrasker! Tar Cristiano Ronaldo rekord

Signalene har hele veien vært at Barcelona er tvunget til å selge noen av sine mest verdifulle spillere (som de kan gi slipp på) for å finansiere videre drift og sommershopping. Etter å ha hentet inn rundt 5 milliarder på salg av 25 % av TV-rettighetene til klubben, er Barca-presidenten på offensiven også når det gjelder Manchester Uniteds toppmål.

-Vi er nødt til å klarlegge noen aspekter ved situasjonen hans, avslutter Laporta.

Vi tipper det er den pågående prosessen med solide lønnskutt for alle spillere som står igjen, der Frenkie det Jong også skal ha tilgode lønn fra klubben.

LES: Ozan Kabak returnerer ikke til Premier League – signerer for «en av de mest spennende klubbene» i Bundesliga

Xavi har inget ønske om å selge en av verdens beste sentrale midtbanespillere. Hvis Barcelona-presidenten mener det han sier at de stanser et salg i sommer, kommer de Jong trolig til ta muligheten med åpne armer. For oss høres det ut som Erik ten Hags midtbanegeneral er tapt for Manchester United.

Helt til vi ser på Barcas twitter-dekning av turen til USA. Frenkie de Jong er ikke med på ett eneste bilde…