Jess Thorup manglet mye av Ståle Solbakkens engasjement.

Ståle Solbakken har alle de kvaliteter som trengs for å lykkes i Premier League, det mente Wolverhampton da de i 2012 hentet nordmannen for å sørge for opprykk fra Championship. – Det gikk dårlig Ståle, og heldigvis for FC København kunne de ansette en ny-sparket, men ekstremt dyktig leder.

Ståle Solbakken har gjennom de åtte årene som har gått bygget seg opp en status som nå er i ferd med å bringe han tilbake til England. Danske ekstrabladet skriver at klubbens tekniske direktør Johan Lange, som nettopp dro til Aston Villa så til de grader har dratt nytte å å jobbe med nordmannen.

Les: Har allerede kontaktet Mauricio Pochettino

Dansk presse spekulerer nå på om Ståle Solbakken kan være den neste som forlater Parken og følger etter sin kollega til Aston Villa. – Manager Dean Smith ledet klubben til et poeng over nedrykk i Premier League, det var litt for spennende, de fleste tror at Smith som har vært i klubben siden 2018 lever på lånt tid.

Tilbudet fra Premier League-klubben ble rett og slett for godt til å si nei til for Jonas Lange, det ville være for godt å si nei til for Ståle Solbakken også.

«Muligheten for å jobbe i en så stor og ambisiøs tradisjonsklubb som Aston Villa i Premier League er unik. Derfor har jeg følt at jeg var nødt til å ta den muligheten og følge drømmen om å være en del av verdens største ligaer», sa Lange, etter å ha jobbet seks år under den norske suksesstreneren i FC København.

Les: Craig Shakespeare tilbake i Premier League

Ståle Solbakken har nesten hele tiden han har ledet FC København fått tilbud fra andre klubber, men det har ikke vært spennende nok, spesielt den siste tiden har det vært tett mellom jobbtilbudene. «Jeg har fått familien til Danmark, og det skal være noe ekstraordinært om jeg nå skal bort fra FCK»

Les: Maurizio Sarri har fått sparken