Fornøyde :) :)

Oleksandr Zinchenko er den nest mest suksessrike spilleren i Premier Leagues historie når det gjelder seiersprosent. 25 åringen kom til Arsenal fra Manchester City i en overgang verdt 32 millioner pund.

Etter seks år på Etihad ble det fredag signert en fireårsavtale som binder Oleksandr Zinchenko til Emirates.

Den ukrainske landslagsspilleren spilte 76 Premier League-kamper for City, og vant 62 av disse kampene. Med noen enkle trykk på kalkulator kan man komme frem til en bemerkelsesverdig seiersprosent på 81,6.

Det plasserer ham på andreplass på Premier League-listen over seiersprosenter for spillere som har spilt minst 50 kamper, bak kun den tidligere Chelsea-vingen Arjen Robben. – Robben vant 55 av sine 67 ligakamper for Blues mellom 2004 og 2007, noe som ga ham en forbløffende seiersprosent på 82,1.

LES: For de som skulle være i tvil: Declan Rice har bestemt seg

Tredje på listen er Zinchenkos tidligere lagkamerat i City, Aymeric Laporte, som har en seiersprosent på 81,5 etter å ha vunnet i 88 av sine 108 Premier League kamper.

Oleksandr Zinchenko var med å spille nattens finale (første omdang) i Florida Cup mot Chelsea. Arsenal vant 4 -0 med mål av blant annet Martin Ødegaard.

Snart åpner Norges nye jobbmarked: F7jobb

15′ 1 – 0 Gabriel Jesus
36′ 2 – 0 Martin Ødegaard
66′ 3 – 0 Bukayo Saka
90′ 4 – 0 Albert Sambi Lokonga

Åtte av de 10 beste tilhører enten nåværende eller tidligere Manchester City-spillere, et resultat av lagets utrolige suksess de siste sesongene under manager Pep Guardiola.

Phil Foden (79,6 prosent), Bernardo Silva (77,1 prosent), Ilkay Gundogan (76,4 prosent), Ederson (76,4 prosent), Gabriel Jesus (76,1 prosent) og Leroy Sane (75,6 prosent) er også med i topp 10, ifølge statistikk publisert av Opta.

Bortsett fra Robben, er den eneste andre spilleren på topp 10 som ikke har spilt for Manchester City Liverpools midtbanespiller Naby Keita, som er femte på listen med en seiersprosent på 77,6.

Zinchenko blir Arsenals femte signering av sommerens overgangsvindu og den andre spilleren som kommer fra Manchester City denne sommeren.(Gabriel Jesus som stod for nattens første mål)

Les: Errol Musk, den ‘grusomme’ faren som har begått ‘alle forbrytelsene du kan tenke deg’

Mikel Artetas lag møter Sevilla i sin siste oppvarmingskamp på lørdag før åpningskampen for Premier League-sesongen borte på Crystal Palace 5. august.