Amine Gouiri

Newcastle var alene trodde de i deres søken etter spilleren fransk presse nå bare omtaler som nye Benzema. Nice-spissen Amine Gouiri fortjener faktisk sammenligningen for han har samme eksplosive, svært målrettede innstilling som Real Madrid og til slutt også Frankrikes aller beste kort.

22 år gamle Amine Gouiri skal være til salgs for rundt 30 millioner pund, noe som er småpenger for Newcastle, de har over lengre tid hatt sin sjefsspeider på tribunen med notatblokk hver gang. Han har sett Gouri sette inn 10 mål denne sesongen noe som også har vekket interessen til Arsenal og Real Madrid. Marca skriver » En spiller med Gouri sine kvaliteter fortjener et bedre lag en Nice».

Gouiri, som i tillegg har åtte assists denne sesongen, har også som vi har skrevet om på Sporten før blitt koblet til Liverpool og Dortmund. – Nice ennå ikke bekreftet europeisk fotball neste sesong (6.plass i Ligue 1), noe som har fått franskmannen til å antyde at han kan reise denne sommeren.

Trenger bare bli enig om 400 millioner: Robert Lewandowski og Xavi Hernández snakker godt sammen

Hvilken type spiller ville Arsenal fått i Gouiri?
Gouiri har trukket sammenligninger med Benzema delvis på grunn av å være et produkt fra Lyon-akademiet i tillegg til å ha algerisk arv. – Viktigere! spillestilen hans ligner på Madrid-spissens tidlige år. Gouiri både en sterk fysisk tilstedeværelse så vel som en vanskelig direkte løper.

Gouiri er en bidragsyter til alle faser av spillet, og har 22 mål og 15 assists på 62 starter siden han kom til Nice i 2020 for 7 millioner euro. – Rekorden hans denne sesongen er blant de beste spillerne i alderen under 22 år, det plasserer ham blant slike som Vinicius Junior, Erling Haaland og Dusan Vlahovic.

Men til tross for en produktiv start på sesongen, har franskmannens form gått ned de siste månedene etter å ha ikke scoret i Ligue 1 siden januar.

Arsenal har vært sterkt knyttet til Manchester City-spissen Gabriel Jesus, men det ser ut til å bli for dyrt.

Gouiri ville være et godt alternativ til Jesus på grunn av hans evne til å spille både bredt og foran og ville utfylle Arsenals spennende unge kjerne.

Les: 39-åringen som overbeviste Barcelona

Gouiris styrke samt hans tekniske evner og hastighet gjør han svært egnet for Premier League-fotball.