Moussa Dembele

Ny Arsenal manager Mikel Arteta har lært av Pep Guardiola at man skal holde fokus på de spillerne man har og bygge derfra. – Det kan det være vanskelig med et lag som slitt i lengre tid. 

Arsenal har meldt seg på kappløpet om Lyon-spissen Moussa Dembele – men bare hvis Pierre-Emerick Aubameyang eller Alexandre Lacazette forlater skuta.

Tidligere Celtic spiss Dembele har gjort det meget bra i Ligue 1 i halvannet år, noe som har vekket interessen til pengesterke Manchester United. Faktisk har Dembele scoret flere mål enn superstjerner som Mauro Icardi og Neymar. – Så langt denne sesongen er mål-fangsten oppe i 15 i ligaen.

Chelsea har etter de har fått lov til å kjøpe igjen også sendt sine folk avgårde for å prøve å lande en avtale.

Le10 Sport skriver at Arsenal at enten Aubameyang eller Lacazette forsvinner fra klubben og at de har kastet seg inn i kampen med full tyngde allerede, dog med den forutsetningen.

Aubameyang skal være ønsket av Real Madrid – i en potensiell bytteavtale med Luka Jovic som har mindre enn 18 måneder igjen på sin kontrakt. – Lacazette skal ha bestemt seg for å forlate Arsenal i de siste dagene av Unai Emerys regjeringstid som manager, men det er ennå ikke klart om hans holdning har endret seg.

Dembele har angivelig allerede blitt speidet av Chelsea denne sesongen, men de vurderer også et trekk for RB Leipzig angriper Timo Werner.

En annen Premier League-rival for Dembeles underskrift kan være Tottenham, som også har blitt koblet til et dobbelt swoop inkludert hans Lyon-lagkamerat Memphis Depay.

Lyon-president Jean-Michel Aulas er imidlertid en notorisk tøff forhandler, og vil ikke være villig til å la Dembele gå på billig.