Sir Jim Ratcliffe

Det er mange som teller på dagene frem til Sir Jim Ratcliffe tar over Manchester United. – Hans kjøp av 25% av aksjene i klubben vil annonseres i løpet av uken som kommer. Etter det vil Premier League bruke mellom 6 til 8 uker med å godkjenne transaksjonen.

Det arbeides i mellomtiden, men tilgangen til storbrittanias største pengebinge kommer først når alt er godkjent. – Det betyr at vintervinduet kan bli litt slapt for Manchester United sin del.

Les: Kicker: Kliner til og presenterer Real Madrid legende Raul senere i dag

Nå skjer det!

Planen til Sir Jim Ratcliffe er å kjøpe seg opp fortløpende og han har helt klart pengene til å gjøre det og mere til. Forbes mener han formue er på 30 milliarder pund. – Noe som betyr han kan kjøpe Manchester United fem ganger uten å bli blakk.

Eieren av INEOS har blitt seks milliarder pund rikere det siste året og er svært aktiv på oppkjøp ikke bare innen sport.

Det er ikke mange ukene han gjorde en milliard investering i Norge. INEOS som er en global produsent av petrokjemikalier, blir større i Norge etter kjøp av Eramet Titanium & Iron for 2,4 milliarder og døpt om til «Ineos Tyssedal.»

Det blir nye koster i Manchester United fremover. – Og det skal ikke stå på penger for oppgradering

Manchester Evening News skriver at fotballdirektør John Murtough kommer til å slutte. Manchester United annonserte nylig at nåværende toppsjef Richard Arnold vil forlate sin rolle ved slutten av året, mens klubbens generaladvokat Patrick Stewart tar over på midlertidig basis.

Det er rimelig klart at John Murtough som fotballdirektør i klubben. Jean Claude-Blanc er favoritten til å erstatte Arnold som administrerende direktør, mens den engelske avisen The Telegraph nylig uttalte at noen kandidater til å bli ny sportsdirektør er Paul Mitchell (tidligere i Monaco, RB Leipzig, Tottenham), Lee Congerton (Atalanta), Andrea Berta (Atlético Madrid) og Milan-profilen Paolo Malidini, som forlot den italienske klubben tidligere i år.

Manchester United ligger på sjetteplass i Premier League og møter Everton på bortebane søndag. Selv om det kommer ulike signaler om fremtiden til manager Erik ten Hag er de nå rimelig klart at det ikke skjer noe med hans stilling før etter prosessen med Premier League er gjennomført.

Les: Slettes ikke sikkert Erik ten Hag er den neste Premier League manageren som ryker

Det er noen vesentlige endringer som Sir Jim Ratcliffe har lovet Manchester Untied fans. Frys av pris på billetter og drakter, utvidelse og opppussing av Old Trafford. Større bidrat til lokalmiljøet. Ingen utbytter finansiert med gjeld og en godt fundert plan for å bringe klubben tilbake i toppen av europeisk fotball.