Rooney nå uten jobb (foto: birmingham, twitter)

Wayne Rooney fremstår ikke akkurat som den mest sprudlende utadvendte personen, men har skjønt at praten og kommunikasjonen spiller en avgjørende rolle i fotballen. United-ikonet har hatt medspillere rundt seg gjennom karrieren som aldri lot kjeften stå stille, en nødvendighet for at relasjonene på banen og med treneren skal fungere. Nå etterlyser Rooney en endring hos dagens spillere.

38-åringen ble hentet til Birmingham av Tom Brady og gjengen, starten har vært krevende for Rooney. Han mener telefonen og sosiale medier bidrar i fotballens verden til å skape barrierer mellom folk. I Birmingham-troppen må han lære opp spillerne til å prate med hverandre.

LES: Ramsdale kan glemme drømmen om Arsenal

-Jeg forsøker hele tiden å få spillerne til å prate med hverandre. Jo mer du prater, desto mer hjelper du lagkameraten din på banen. Tiden folk bruker på telefonen og sosiale medier. Det er så lett å føre samtaler på telefonen din og ulike plattformer i stedet for det viktigste, som faktisk er å prate med hverandre ansikt til ansikt, sier Rooney ifølge Daily Mail.

Rooney etterlyser mer lederskap i garderoben, der mobiltelefoner og sosiale medier tar altfor mye plass.

RADIOSPORTEN: Jadon Sancho har fått «junior-stempel» i Bundesliga

Mrs. Rooney har selv bygd opp karrieren sin rundt mobiltelefoner og sosiale medier, høres ut som Wayne lengter tilbake til the good old days – som faktisk ikke er så lenge siden når du fortsatt er 38 år ung.