(c) Bilde: FKH: Alexander Søderlund

Den norske angrepsspilleren Alexander Søderlund er tilbake i Norge og etter å ha snakket med Brann i noen dager bestemte han seg for det trygge og kjente. – Å velge Brann er selvsagt langt mer spennende en trygge og litt trauste Haugesund, men når Bergensklubben ligger helt nederst i Eliteserien er ikke et sjakktrekk om man skal holde liv i nok en runde i utlandet å rykke ned til OBOS-Ligaen som 33 åringen.

Nå er Søderlund tilbake der det hele startet. – Han returnerer dermed til klubben hvor han for alvor slo igjennom som fotballspiller mellom 2011 og 2013 og det som skulle bli starten på en innholdsrik karriere med både serie- og cupgull med Rosenborg, flere utenlandsopphold og landslagsspill for Norge.

Les: Zenit kaster seg inn i kampen om Matheus Cunha

  • Jeg får helt frysninger av å være tilbake. Det er et sterkt øyeblikk for meg og jeg føler veldig på det å være tilbake i FK Haugesund, sier Søderlund i forbindelse med signeringen søndag kveld til Haugesund sine sider.

Tysværs største fotballsønn kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere, men det er et øyeblikk fra 2011 som er det aller største for 33-åringen.

  • Selv om jeg har vært i utlandet og spilt landskamper så er faktisk det aller største øyeblikket i karrieren for meg den gangen jeg signerte for FK Haugesund som seniorspiller. Dette er hjemplassen og det å glede de som kommer fra det samme stedet som deg er det største du kan oppnå i fotball – i hvert fall så er det det for meg.
  • Vi får en veldig dedikert spiller
    Sportslig leder Eirik Opedal er svært tilfreds med at partene har kommet til enighet om en avtale som innebærer at Søderlund på ny blir å se i aksjon på Haugesund Sparebank Arena – som FKH-spiller.
  • Som sagt tidligere er det viktig for oss i FK Haugesund at de beste haugalendingene spiller for klubben og med Alexanders ankomst faller en ny brikke på plass i så måte. Vi får en veldig dedikert spiller som aldri har lagt skjul på at han gjerne vil trekke i FKH-drakten igjen og vi er selvsagt veldig fornøyde med at Søderlund på ny blir å se i den blå-hvite drakten foran et publikum hvor han alltid har hatt en høy stjerne.