Den perfekte mismatch mellom spiller og klubb? (foto: leipzig, twitter)

Brian Brobbey ble beskrevet som «den neste George Weah». Den unge senterforwarden hadde ambisjonene i orden da han engasjerte Mino Raiola som agent og forlot Ajax som free agent forrige sommer. Bundesliga og RB Leipzig skulle bli springbrettet inn i fotballens stjernehimmel.

19-åringen møtte et RB Leipzig delvis i sportslig oppløsning etter at Bayern München hadde tappet klubben for manager, midtstopper og kaptein. Trener Jesse Marsch ble sendt ut av Leipzig etter få månder, halvveis i sesongen står klubben uten mulighet til å kjempe om topp-to plassene i Bundesliga, er ute av CL etter gruppespill, med en Champions League-kvalikplass for neste sesong ikke oppmuntrende nærme med 22 poeng etter 17 kamper.

Les: Løvinne Silje Solberg reddet alt og leverte Norge VM gull

Ekstra bittert må det ha vært for Brobbey å kikke over skulderen til Ajax som overbevisende la Dortmund, Sporting Lisboa og Besiktas bak seg som vinner av CL-gruppespillet.

Selv agenten skjønner at klienten har landet hos feil klubb.

-Mine spillere treffer deres egne valg. Jeg forteller den ærlige historien. Jeg vil si at han skal tilbake til Ajax. Selvfølgelig føler jeg meg ansvarlig for situasjonen hans og jeg er mann nok til å si at jeg mener det er best for ham å vende tilbake til Ajax nå, sier Raiola ifølge Voetbal.

Engelske klubber: O.J Simpson er en helt fri mann

254 minutter på banen i Leipzig-drakt fordelt på 14 kamper – uten scoring. Ikke akkurat de beste utviklingsmulighetene for en senterforward med Weah-potensiale (vi ikke kan fordra disse sammenligningene).

Det er første gang vi har hørt agenten til Pogba og Haaland være i nærheten av å vise ydmykhet, vanligvis skjeller han ut manageren eller ledelsen i klubbene hvis det ikke går klientens vei.

Mino Raiola

Les: Levy graver dypt i Tottenhams lommer for å kunne levere et enormt lønnstilbud for en «game-changing» midtstopper

For Brobbey blir det å komme seg bort og starte på nytt, kanskje få en second opinion om det beste valget av klubb?