For noen minutter siden kunne Aalesund fortelle de hadde solgt spiss Sigurd Haugen til den danske klubben AGF hvor Stig Inge Bjørnebye er sportssjef.

Aafk hadde følgende å si i pressemeldingen:

En avtale vi ikke kunne si nei til
Sigurd Haugen (24) er et godt eksempel på hvordan kjøp og salg er en sterk bidragsyter i det å bygge bærekraftig klubb.

Les: Tabbe? Robert Lewandowski har avvist fire giganter for Barcelona

Haugen kom til klubben foran 2020-sesongen fra belgiske Union Saint-Gilloise, hvor han scoret tre mål på 21 kamper. Som med resten av laget, ble det en blytung opplevelse i Eliteserien det samme året. Spissen scoret fire mål på 25 kamper og AaFK rykket ned.

I OBOS-ligaen i fjor ble det som kjent opprykk på første forsøk og Haugen bøttet inn mål med 23 totalt i serie og cup. I oppkjøringen til årets sesong ble det hele 15 scoringer og i serien har han scoret syv på 13 kamper.

Utviklingen til Sigurd i Aalesunds Fotballklubb har gjort spissen brennhet og flere klubber hadde han på radaren. Og nå ble AGF og dansk fotball neste stoppested for 24-åringen.

 • Det er på mange måter tungt å selge Sigurd nå, men samtidig er det en solskinnshistorie. Det er et bevis på at vi leverer prestasjoner og resultater på et stadig høyere nivå, og det er slik vi ønsker det skal være. Vi skal rekruttere typer, videreutvikle dem og la de gå videre når timingen er riktig for både spiller og klubben. Det handler om verdiskapning, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland. Tjenesteforsømmelse å takke nei

Les: FN og UEFA lanserer «Football For The Goals» – med Norge som pilot

Samtidig var det ingen enkel avgjørelse å selge spissen.

 • Med tanke på det flotte mennesket og forbildet han er blitt for så mange i vår by og region, så er det klart at det smerter å selge Sigurd. Det skal det også gjøre, fordi det mest sannsynlig betyr at tidspunktet er riktig for et salg, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke. Klubben er godt fornøyd med den økonomiske pakken som også gir investeringsmuligheter.
 • Dette var et salg det var umulig å si nei til og vi er svært tilfreds med avtalen. Vi som klubb er både stolte og glade for den reisen Sigurd har hatt i klubben vår og for de mulighetene som følger i kjølvannet av salget, sier Stokke.
 • Det ville vært tjenesteforsømmelse å takke nei til denne avtalen. Vi har tøffe økonomiske forutsetninger, og når man lander på slike avtaler, så må en klubb som AaFK selge. Det vil fortsatt være stramt økonomisk, men vi har sikret oss muligheten til å kunne investere i spillere i fremtiden også, og det er viktig for at vi skal fortsette å bygge klubb. Balansegangen er at vi kontinuerlig er i stand til å ivareta og videreutvikle det sportslige i klubben, sier Melland.
 • Andre kan vokse og gro

Han mener flere må få en del av æren for Haugen nå drar utenlands etter å ha strålt i AaFK-drakten de siste 18 månedene.

 • Sigurd skal ha ros for å ha tatt læring og levert på et høyt nivå over tid, og spillergruppen skal også ha ros for at Sigurd har fått blomstre innad i et sterkt kollektiv. Jeg vil også berømme trenerteamet som jobber hardt og godt for å stimulere kultur og utvikling, og klubben som har lagt forholdene til rette og bidratt i profilbygging, sier Melland.

Klubben sonderer selvsagt markedet for spillere hele året, men dette kan også gi spillere i troppen en gylden mulighet til å skinne.

 • Når Sigurd drar, vil andre få muligheten til å vokse og gro. Slik er næringskjeden. Et lag og en tropp har enorm plastisitet, man tilpasser seg og tar over oppgavene til enheter som er borte. Vi er også i markedet for å se hva som er mulig og fornuftig i kommende vindu, og det vil høyst sannsynlig skje bevegelse inn og ut de kommende ukene, sier AaFKs sportslige leder.
 • Har en plass i hjertet mitt

Haugen ser frem til ny utfordringer i den danske superligaen med AGF og reiser til Danmark allerede i kveld for å forberede seg til seriestarten.

 • Det er selvsagt veldig stort, for det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for. Jeg er stolt, sier Haugen.

Det er flere han ønsker å takke nå når han reiser fra Ålesund.

 • Jeg vil takke supporterne for de flotte opplevelsene vi har hatt sammen og tilliten de har vist meg. Det er ingen tvil om at jeg kommer til å savne AaFK-fansen.
 • Jeg har virkelig følt meg ønsket av klubben og blitt veldig godt tatt vare på. Jeg har hatt et trenerteam, en spillergruppe og en klubb som har hatt tro på meg, og jeg er svært takknemlig for de relasjonene som jeg har fått gjennom disse to årene i AaFK. Ambisjonene var at vi skulle stå slik klubben gjør i dag og det gleder meg å se at AaFK har kommet dit. AaFK er en klubb som alltid vil ha en plass i hjertet mitt, legger 24-åringen til.