Alt virket perfekt, sommeren 2021. (foto: Manchester United)

I takt med Thomas Tuchels og Bayern Münchens tap på rekke og rad, har flere topptrenere blitt linket til jobben hos Bayern. På onsdag kom bekreftelsen på at Tuchel holder fokuset på inneværende sesong – for så å gi fra seg nøkkelkortet hos bundesligagiganten. Dermed er det ikke lenger snakk om en teoretisk mulighet trenerskifte, nå er det tiden og veien til å få på plass den egnede erstatteren.

Den siste uken ble vår egen Ole Gunnar Solskjær linket av tyske Sky Sports til Bayern München, engelske Goal har tatt jobben med å sette opp listen med ni kandidater som kan være aktuelle for Bayern München.

LES: Selv Manchester Evening News tror Marcus Rashford forlater Old Trafford

Xabi Alonso

«Liverpool vil ha mottatt nyheten om Tuchels nært forestående avgang med frykt. De røde skal ha identifisert Bayer Leverkusen-sjef Alonso som sitt nr. 1-mål for å erstatte Jurgen Klopp på slutten av sesongen.

Men med Bayern nå på utkikk etter en ny hovedtrener, er konkurransen om hans tjenester i ferd med å øke betraktelig. Det er ikke vanskelig å se hvorfor begge klubbene er så fascinert av Alonso. På kort tid har han overhalt Leverkusens spillestil, noe som gjør dem til et av de mest severdige lagene i Europa, samtidig som han har oppnådd ekstremt imponerende resultater.»

Zinedine Zidane

«Zidane har vært ute av gamet en stund, etter at han forlot Real Madrid i mai 2021. Det har vært mange rykter siden, med interesse fra Juventus, Paris Saint-Germain og USA, men Zizou har holdt seg på sidelinjen.

Kan det endre seg i sommer nå Bayern-jobben har kommet opp? Han ser ut til å passe ganske bra. Taktisk fleksibel ser Zidanes største styrke ut til å være lagledelsen hans. Og med Bayern som har mange egoer for tiden, ville hans evne til å være en samlende figur som avtvinger respekt være velkommen.»

F7: Real Madrid-treneren kan få seg en stor negativ overraskelse ved neste supersignering

Hansi Flick

«Flicks rykte fikk en hard smell under hans tid som leder av Tyskland. Det bør imidlertid ikke glemmes hvilken enestående jobb han gjorde i Bayern mellom 2019 og 2021, Flick ledet klubben til Treble. Hans eneste fulle sesong var ikke fullt så vellykket, men han ledet likevel Bayern til Bundesliga-tittelen – noe Tuchel for øyeblikket beviser er langt fra garantert for, som det ofte blir fremstilt.»

Ole Gunnar Solskjær

«Solskjærs navn har nylig blitt knyttet til Bayern, noe som var litt overraskende. Nordmannen har ikke blitt tippet for noen topprolle siden han ble avskjediget av Manchester United. Tilbake i september 2023 antydet Solskjær at han ønsket å utvide horisonten utover England for sin neste jobb.»

Vi har vår egen analyse av Ole Gunnar Solskjær som Bayern München-trener.

Jose Mourinho

«Ligue 1 og Bundesliga er de eneste europeiske toppdivisjonene som gjenstår for Mourinho å krysse av før han setter fra seg «trenerstøvlene». Og et tysk eventyr kan vente denne sommeren, med nylige rapporter som tyder på at Bayern vurderer å vende seg til Special One.

Mourinhos rykte som en «serievinner» er ikke så sikkert som det en gang var, og kaoset han har ført med seg på de siste jobbene sine, vil neppe heller appellere til styret, spesielt etter en ganske turbulent sesong denne gangen.»

Antonio Conte

«Conte ville uten tvil ha særlig glede av å erstatte Tuchel ved roret i Bayern. Det er fortsatt ondt blod mellom paret etter deres eksplosive «håndtrykk» etter en uavgjort uavgjort mellom Chelsea og Tottenham i august 2022.

Utfordringer i hans personlige liv begrenset Contes evne til å imponere hos Spurs, selv om ferske rapporter tyder på at han er klar til å gå inn i trenerjobb igjen til sommeren, med veteran-treneren som identifiserer Bayern som sin ideelle jobb.»

Sebastian Hoeness

«På mange måter er det ikke overraskende å se Hoeness sitt navn nevnt. Ikke bare er han nevøen til tidligere klubbpresident Uli, han har også trent Bayerns U19- og reservelag i den siste tiden.

Dette ville imidlertid ikke bare være nepotisme. Hoeness har fått mye ros for jobben han har gjort i Stuttgart denne sesongen, med det uovertrufne Bundesliga-laget – drevet av målene til Serhou Guirassy – som ser ut i veldig god form for å sikre en topp fire-plassering.»

Joachim Löw

«Löw ville være «en fra venstre-ansettelse» – det er det ingen tvil om. Den tidligere Tyskland-sjefen har ikke stått i trenerjobb siden han forlot Die Mannschaft etter et dårlig EM 2020. Siden den gang har han blitt koblet til noen få internasjonale roller, sist Tyrkia, så å bli overrakt toppjobben i Bayern, ville representert et betydelig temposkifte.»

ENGELSKE KLUBBER: Skal friste Graham Potter tilbake til Premier League

Ruben Amorim

«Det ville ikke vært en liste over kandidater til en topp europeisk trenerjobb uten at Amorims navn dukker opp. 39-åringen har fått strålende kritikker for sitt arbeid i Sporting siden han tok over i 2020, og vant en hjemlig dobbel i sin første sesong.»

Alt du trenger å vite: Bayern München – RB Leipzig

PS: Jürgen Klopp var på lista, men tyskerens agent feide på onsdag all tvil til side: Klopp er ikke aktuell for Bayern-jobben