4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Vi har sett det før, men ikke ofte. Noen kvelder er helt magiske for enkeltspillere, som da Benzema dundret inn hattrick i Champions League-kampen mot Chelsea denne uken. En ekstrem prestasjon av Real Madrid-spilleren, mer ekstremt blir det når du vet franskmannens hattrick var det andre på rad. Bare tre spillere før ham har gjort det samme kunststykket.

Benzema sendte sjokkbølger fra San Bernabeu til Paris da en straka-vägen til kvartfinalen omgang skulle spilles i den andre 8.-delsfinalen. PSG kom fra første møte med 1-0 seier, Mbappé sørget med scoring i den første omgangen i Madrid for at det hele skulle kontrolleres inn til avansement. Så smalt det tre ganger fra Benzema. Thomas Tuchel og Chelsea fikk samme behandling fra Benzema i første CL-kvartfinale.

Så hvem andre har tatt hattrick to Champions League-kamper på rad?

Christiano Ronaldo, Lionel Messi og Luiz Adriano.

Les: Dagen Alexander Tettey dundret inn en av de mest usannsynlige scoringene i Premier League

Cristiano Ronaldo

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Ronaldo befinner seg på denne eksklusive lista. Han har scoret mer enn noen annen spiller i fotballhistorien. På høyden i Real Madrids 2016/17-sesong hamret han inn 42 scoringer, der 25 var i La Liga og 12 i Champions League, sterkt delaktig til at Los Blancos vant både La Liga og CL for første gang siden 1950-tallet.

Da ble det hattrick i 4-2 seieren mot Bayern München i CL-kvartfinalen, fjorten dager senere sto CR7 bak alle scoringene i 3-0 seieren over Atletico Madrid.

Lionel Messi

Sammen med Ronaldo er Messi spilleren i Champions Leagues historie som har flest hattrick: 8. To av disse kom i 2016/17-sesongen i gruppespillet. Den argentinske spilleren dundret inn tre i den voldsomme 7-0 seieren over Celtic, sto over da Barcelona vant mot Borussia Mönchengladbach, men var tilbake på banen mot Pep Guardiolas Manchester City med nytt hattrick i 4-0 seieren.

Les: Arjen Robben: Drev motstanderne til vanvidd og trollbandt Bayern-supporterne

For Messi og Barcelona ble sesongens opptur Copa del Rey-titlen, den store nedturen ble å se erkerivalen i Madrid stikke av med La Liga og Champions League triumf.

Luiz Adriano

Ikke hørt om brasilianeren? Kanskje ikke så rart. Sammenlignet med de tre andre, har den brasilianske spilleren oppholdt seg «under radaren» hos Shakhtar Donetsk. Her var Adriano likevel ekstremt effektiv foran motstandernes mål. Mot hviterussiske BATE i Champions League-gruppespillet endte det med 0-7 seier til den ukrainske klubben. Adriano dro like godt til med 5 av scoringene (bare Lionel Messi har gjort det samme med fem scoringer mot Bayer Leverkusen i 2012).

I kamp to mot BATE ble det også enveiskjøring og brasiliansk målfyrverkeri. 5-0 seier med hattrick fra senterforwarden. Etter Shaktar-suksessen har det blitt nomadetilværelse på brasilianeren.