Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Å holde seg i god fysisk form er noe mange sportsinteresserte prioriterer høyt. Uavhengig av om du driver med individuell idrett, lagidrett, sommeridrett eller vinteridrett kan det være mye å tjene på å drive med egentrening.

Mange opplever at de får ekstra godt utbytte av å ha gode treningsforhold hjemme. Det kan både virke motiverende, og gjøre det hakket enklere å trene så hyppig som ønskelig. I denne artikkelen gir vi deg noen nyttige tips som hjelper deg å oppnå best mulige treningsforhold i ditt eget hjem.

Tilrettelegg for trening du synes er morsom

Uansett hvilken type sport du bedriver, så gjelder det å ha en treningshverdag som er så motiverende som mulig. Klart det er enklere å holde seg til programmet når det oppleves som noe som gir deg glede og som stimulerer din interesse.

Dette gjelder i ekstra stor grad når du skal drive egentrening i ditt eget hjem. Uten en trener eller lagkamerater til å hjelpe deg med motivasjonen, er du helt avhengig av deg selv. Da gjelder det å ha aktiviteter tilgjengelig som du trives med.

Dermed bør du velge utstyr som gir deg sjansen til å bedrive treningen du synes er aller mest givende. Liker du å løfte vekter? Er du hekta på tredemølla? Får du aldri nok av ergometersykkelen? Sørg for å velge utstyr som passer.

Husk også på mangfold. Selv om det kun er de færreste som har anledning til å utruste et komplett treningssenter i sitt hjem, så er det godt mulig å tilrettelegge for et allsidig treningsprogram på hjemmebane. Dette gjelder for eksempel for crossfit, yoga og en del lettere vekttrening som kan gi et allsidig treningstilbud uten behov for svært mye forskjellig utstyr.

Et eget treningsrom er ideelt om mulig

Hvis du har mulighet til det, er det beste å sette av et eget rom til treningsområde. Eksempler er kjeller, garasje, gjesterom eller kjellerstue. Å ha et særskilt rom som kun brukes til trening, gjør det enklere å konsentrere seg. Det kan også fremme motivasjonen.

Du trenger sjeldent å investere stort i å tilrettelegge et rom for trening. Viktigst er å huske gulvet. Skal du installere tyngre utstyr, sånn som tredemølle eller styrketreningsmaskiner, kan det være nødvendig å styrke gulvet. Gode matter er et krav nesten uansett for å beskytte gulvbelegget.

Mange velger også å installere en speilvegg slik at man kan studere egen stil og teknikk mens man trener. Dette er viktig når du driver med for eksempel vekttrening, yoga og crossfit hvor teknikk er helt avgjørende for utbytte og skadeforebygging. Uten en trener på plass, gjelder det å følge godt med selv.

 

Husk ventilasjon og inneklima

Den kanskje største investering som kan være nødvendig for å tilrettelegge for best mulig treningslokale i eget hjem er ventilasjonsanlegg. God luftkvalitet er helt avgjørende for å kunne trene godt. Du ønsker heller ikke at treningsrommet skal bli for varmt eller for kaldt.

Det finnes mange alternativer her, fra varmepumper til vifteanlegg. Velg det som passer best med dine spesifikke forhold. Det kan være lurt å spørre en fagperson til råds på et tidlig stadium, slik at du unngår dyre overraskelser underveis i prosjektet.

Å finansiere investering i treningsrom hjemme trenger ikke være komplisert. Du kan ta opp lån hos velrenommerte banker som Santander for denne typen boligforbedring. De byr på gunstige vilkår, og gir deg frihet til å satse som du ønsker på ventilasjon, styrking av gulv, utstyr og annet. Ta kontakt med Santander i dag for å undersøke hvilke muligheter som foreligger for deg og dine spesifikke behov og omstendigheter.