Mannen i lyseblått skal holdes unna ballen. (foto: city, twitter)

Vi hører det igjen og igjen, Guardiola, Klopp og andre Premier League-managere for de største klubbene gjentar: Kampprogrammet er altfor tett, mann! Svaret de får er klubbene som dytter inn preaseason-turneringer i land med innbringende markedet, UEFA skaper Nations League og øker innsatsen til landslagsspillerne, FIFA legger VM-sluttspillet til november/desember – og ny Chelsea-eier jobber for å få skvist inn noen All Star-kamper for å øke omsetningen.

Tallet 20 forteller nå at Guardiola og Klopp har all grunn til å være bekymret for utviklingen.

LES: Avis: Skal ødelegge for Barcelona – i forhandlinger om kjøp av La Liga-klubb

For ifølge BBC har forsikringsselskapet Howden registrert 20 prosent flere skader i de fem største ligaene i Europa i 2021/22, sammenlignet med sesongen før. Totalt ble det registrert 4810 skader på spillere fordelt utover de fem ligaene, ikke overraskende var Premier League hardest rammet.

Ifølge BBC var Manchester United forrige sesong hardest rammet med 81 skader (uten titler), Liverpool med 80 (to cuptitler), mens Premier League-mesterne Manchester City «slapp unna» med 67 skader i løpet av sesongen.

De nye dataene bekymrer den internasjonale spillerforeningen FIFPro, som ifølge Rizau ønsker at det iverksettes tiltak som kan forhindre overbelastning hos spillerne. Fem innbytter i stedet for tre er et av tiltakene som er innført, å utfordre det tette kampprogrammet som generer millioner av pund og euros, det virker håpløst.

Uansett hvor frustrerte Klopp, Guardiola og FIFPro måtte være.