Mata. (foto: united, twitter)

Denne sommeren har det vært en haug med toppspillere som av ulike grunner gikk inn i sommeren som free agents. Chelsea mistet Rudiger og Christensen, Arsenals Lacazette returnerte til Lyon, Matic valgte gjenforening med Mourinho i Roma, Eriksen valgte Old Trafford.

Jesse Lingard tok den endelige avskjeden med ungdomsklubben United og signerte for Nottingham Forest, Ivan Perisic brukte signaturpennen hos Tottenham, Lorenzo Insigne tok flyet til MLS og Toronto, Dries Mertens valgte varmen hos Galatasaray.

LES: Verdens 4. dyreste fikk seg en solid overraskelse på medisinsk test hos Chelsea

Paulo Dybala hadde valgmuligheter i fleng, men valgte europaligspill hos Mourinho, Juventus overtalte Di Maria og Paul Pogba om å trekke på seg den sebrastripete drakta, I Frankrike valgte Boubacar Kamara turen til Steven Gerrard og Villa, Niklas Süle forlot Bayern til fordel for erkerivalen Dortmund, Corentin Tolisso returnerte til Lyon.

Isco signerte for Sevilla, den siste fotballsamurai Gareth Bale valgte MLS og Los Angelses FC, Dembélé returnerte som free agent til Barcelona, klubben han hadde kranglet med i nesten et år. Cavani endte hos manager Gattuso og Valencia, Marcelo skal spille med tidligere Bodø/Glimt-spiller Zinckernagel hos Olympiakos.

LES: Uefa kliner til med saftige «Financial Fair Play» bøter

Alle spillerne har kommet som free agent (selv om begrepet free stort sett inkluderer en solid utgift for klubben i sign on-fee)

Selv om overgangsvinduet stengte 2. september, har klubbene fortsatt mulighet å signere free agents utenfor vinduet. Dette betyr at det fortsatt er mulighet å signere noen kanoner/tidligere kanoner.

Her er lista med de ti beste free agents uten klubb.

(fra footballtransfers)

Vi er spesielt spente på hvor Mata og Diego Costa ender opp.

LES: Chelsea-spiller rakk ikke Premier League overgangen – nå venter medisinsk test i varmere strøk