Rasmus Højlund (foto: Manchester United, x)

Manchester United prioriterte å plassere rundt 170 millioner pund i trioen Rasmus Højlund, Andre Onana og Mason Mount, en bevisst strategi som ekskluderte signeringen av Harry Kane som gikk fra Tottenham til Bayern München for 95 millioner euro.

Den nederlandske manageren leder et lag som ikke har sjanse til å vinne Premier League gull denne sesongen, det er hele åtte poeng opp til Astin Villa som ligger på 4.plass så Champions League kvalifisering virker også å bli vanskelig.

Luton Town med nesten ikkeeksisterende budsjetter sliter bare et poeng over Everton på første nedrykksplass. Vi tror ikke de rykker ned og årsaken er i Ross Barkley som regjerer midtbanen. «The Hatters» har alt å spille for og kommer til å bli veldig vanskelige å slå i dangens kamp på Kenilworth Road Stadium.

Les: Kalvin Phillips, tabben som kan få David Moyes sparket

Jeg må innrømme at jeg plukker opp kjipe vibbber hver gang Erik ten Hag snakker.

Blir som å fortelle kjæresten du egentlig ønsket å bli sammen med hennes venninne, men at hun var det eneste du hadde råd til!.

Det sier mye om situasjonen i Manchester United når dagens kamp mot nyopprykkede Luton får svært sprikende forhåndstips. – Alt fra hjemmeseier 4 – 1 til overkjøring av gjestene fra Manchester.

Manchester United-manager Erik ten Hag sier sommerens før dagens kamp mot Luton overgangsstrategi var et forsøk på å bygge videre på forrige sesong og skyldtes FFP-regler.

«Da vi var kommet til sommeren, synes jeg vi hadde et veldig bra momentum. Vi ble nummer tre (Premier League), vi vant en finale (ligacupen) og var i en annen finale (FA Cupen)»

«Da valgte vi å hente inn unge spillere for fremtiden. Det hadde med Financial Fair Play-reglene å gjøre. Det var valget vi tok, men da vet du det vil ta lengre tid før du kan gå inn i konkurransen om topplasseringene i Premier League eller Champions League»

Her ble han sammenlignet med klubbens overgangsstrategi, hvor de ikke hentet inn en spiss som Harry Kane, men i stedet brukte pengene på Rasmus Højlund. – Dansken har scoret godt med mål i det siste og faktisk med det reddet jobben til Erik ten Hag. (For nå)

Les: Ser etter Mbappé erstatter i Manchester United

Højlund har så vidt begynt å score, men gjør det nå jevnlig (mål i fem kamper på rad), Onana har etter en horribel start på sesongen begynt å ta seg inn mellom stengene, Mason Mount har vært mer på skadelista enn i kamptroppen så langt. Harry Kane er i ferd med å kopiere Lewandowskis rekord i Bundesliga med 41 scoringer, dette i debutsesongen.

Manchester United er i et godt løp, med de tre siste Premier League-kampene vunnet.