Matheus Cunha

Den brasilianske spissen Matheus Cunha har fortsatt å bli bedre etter han kom til Premier League. – Forståsegpåere hevder han ville klartrert høyere opp på Premier Leagues toppscorerliste. Det er slettes ikke sikkert det ville skje med en overgang til Manchester United selv om det er det de ønsker.

Med sine 12 mål i Premier League er Matheus Cunha oppe på en delt 15.plass på toppscorerlisten, mens beste fra Manchester United er Rasmus Højlund på en delt 25 plass med 10.mål.

Les: Thorsten Fink tar med seg midtbanespiller til sin nye klubb

Matheus Cunha har sagt at han er «veldig glad» i Wolverhampton Wanderers midt i sterke antydninger om interesse fra Manchester United i løpet av sommerens overgangsvindu. Spissen kom til Wolves på lån fra Atletico Madrid i januar 2023 før han byttet permanent til Molineux senere på året for 50 millioner euro.

Cunha har scoret 16 mål og registrert ni assists på 56 kamper for sitt nåværende lag i alle konkurranser, inkludert 14 mål og syv assists i 49 Premier League-kamper. En imponerende 2023-24-kampanje så 25-åringen klarte 14 mål og åtte assist på 36 kamper, og det har nylig vært spekulasjoner rundt fremtiden hans.

Manchester United må ha en ny spiss eller to etter det som er klubbens dårligste Premier League sesong noen sinne.

Cunha «veldig glad» i Wolves

Brasilianeren trekker på skuldrene om alle rykter om at hans kan forlate Molineux i sommer. «Mitt fokus er på å hvile og få mest mulig ut av tiden min med familien min. Jeg er veldig glad i Wolves. Fokuset nå er på å ha bedre sesonger og hjelpe klubben. Gud vil, vil jeg fortsette på denne veien,» sa han til Globo Esporte.

Manchester United ble koblet til Cunha allerede mens han var Atletico Madrid spiller og interessen er der fortsatt.

Til tross for at han ble hentet inn som midtspiss, avsluttet Cunha forrige sesong i en dypere posisjon, og han viste seg å være en alvorlig trussel når han kommer dypt.

Cunhas løpekraft, tempo og styrke gjorde ham til en stor trussel for Wolves, og han klarte tre mål og en assist i sine seks siste Premier League kamper i sesongen. Den dypere posisjonen som manager Gary O’Neil har satt han i ser ut til å lykkes. Det blir spennende å se resultatet i full blomst neste sesong.

Les: Chelsea går etter Everton-spiss samtidig som Sean Dyche forsøker å forlenge

Mancehster United mangler for tiden den kraften i posisjonen mellom midtbanen og angrepet, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor klubben angivelig ser på Wolves-esset.

Noen mener at en avtale kan gjøres for rundt 60 millioner pund, men de røde djevlene trenger fortsatt å signere en midtspiss denne sommeren, i tillegg til en midtstopper og en sentral midtbanespiller, så det gjenstår å se om midlene er der for Cunha.

Wolves vil også være fast bestemt på å holde på en av sine beste spillere, med 19 målbidrag på 32 ligakamper i løpet av 2023-2024 sesongen.