Gianluca Scamacca

Gianluca Scamacca var en fryd å se på i Serie A, han hadde alt det som kreves av en italiensk målscorer. Målene sluttet å renne inn så snart den 24 år gamle spissen satte føttene på engelsk jord i fjor sommer.

Med bare tre mål i sin første Premier League sesong står landslagsplassen i fare for Gianluca Scamacca. – Han har det travelt med å finne tilbake til scoringsformen med bare et år igjen til EM.

Les: Valgte Arsenal-keeper Matt Turner fremfor å vente på Manchester United

Scamacca ønsker å returnere til Italia og en rekke klubber står klare til å ta imot. Roma, AC Milan og Inter Milan har vært i kontakt med West Ham og pekt på det er naturlig med en kraftig redusert pris.

90min skriver at West Ham United har gått med på å selge Gianluca Scamacca til Atalanta i en avtale verdt 30 millioner euro. – Atalanta har behov for en målscorer etter å ha solgt Rasmus Højlund til Manchster United for 80 millioner euro.

Gianluca Scamacca var en av Hammers’ marquee-signeringer i fjor sommer, sammen med Lucas Paqueta, men det viste seg raskt at en endring i spillestil ville være nødvendig for å få det beste ut av italieneren.

Skader hjalp ikke Scamacca i forsøket på å etablere seg i London, og han klarte ikke å kommandere en vanlig startplass til tross for at det kostet David Moyes og West Ham i overkant av 36 millioner euro da han kom fra Sassuolo.

Scamacca scoret åtte mål i alle konkurranser etter 27 kamper, men han scoret bare tre ganger i Premier League for West Ham, som opplevde 20 tap på sine 38 ligakamper. et lyspunkt og årsaken til at manager David Moyes ikke allerede har fått sparken er gleden ved å ha avsluttet sin 43 år lange trofétørke med å vinne Conference League.

Roma hadde vist interesse for å ta Scamacca tilbake til Serie A. Jose Mourinhos lag klarte imidlertid ikke å finansiere en permanent avtale, og ønsket i stedet å inngå et lån med opsjon eller forpliktelse til å kjøpe.

Inter Milan la også et bud på Scamacca, men etter at Atalanta kom på banen med penger fra Old Trafford var det ikke vanskelig å bestemme seg.

Så langt denne sommeren har ikke West Ham gjenomført et eneste kjøp, samtidig som de har satt britisk rekord med å selge Declan Rice for 116,6 millioner euro til Arsenal.

Kasper Schmeichel: Åpner for spektakulært Premier League-comeback