Vurderer du å kjøpe ny sykkel med forbrukslån? Les dette først
Sykkelinteressen i Norge når stadig nye høyder. Transportøkonomisk institutt har forsket på nordmenns reisevaner i flere år, og trenden er tydelig. Sykkelen er i ferd med å bli et av våre foretrukne transportmidler.

Ikke bare sykler flere nordmenn, men reisene blir også til stadighet lengre. Nå er det blitt vanlig å sykle både til skole og jobb.

På mange arbeidsplasser har det blitt «trendy» å sykle til jobben. Flere bedrifter har satt i gang ulike tiltak for å få de ansatte i aktivitet. Forskning viser en klar korrelasjon mellom god arbeidsmoral og fysisk aktivitet.

For de som vurderer kjøp av ny sykkel kan et forbrukslån være den ideelle løsningen. Avhengig av hvor mye penger du trenger og ønsket nedbetalingstid, kan et slik lån oppfylle de fleste behov.

Hva koster en sykkel?
Sykler kommer i alle prisklasser. Men det kan nevnes at gjennomsnittsprisen på sykler som selges i Norge har økt betydelig de siste årene. Blant årsakene finner vi den generelle prisveksten, økt interesse for sykkelsporten og et krav om bedre kvalitet.

Nordmenn har rett og slett begynt å investere mer i sykkel. Endring i forbruksmønster fører også til endring i sportsbutikkenes utvalg. Man skal ikke lengre enn ti år tilbake før det var vanskelig å finne en sykkel til over 10 000 kroner hos en ”normal” G-Sport forhandler.

Nå ligger gjennomsnittsprisen på rundt 10 000 – 15 000 kroner. Det lønner seg i tillegg å investere penger i en sykkel av høy kvalitet, som vil kunne brukes i flere år. Den høye prislappen gjør også at stadig flere nordmenn leter etter alternative finansieringsformer.

Dette bør du vite om nedbetaling av forbruksgjeld (Hegnar.no)

Hvor kan du låne penger til å kjøpe en sykkel? 
La oss si at du har funnet drømmesykkelen og at neste steg blir å finansiere kjøpet. For å finne lånet med lavest effektiv rente finnes det flere triks du kan dra nytte av.

Det vanligste er å besøke en forbrukerportal, som f.eks forbrukslån.no. Siden lister opp flere lånealternativer, med den informasjonen du behøver å vite. Det inkluderer slike ting som det effektive rentenivået og hva du kan forvente å betale hver termin.

I tillegg inneholder disse sidene informasjon om ulike banker og de betingelsene de stiller. Det inkluderer skjemaer som genererer prisanslag, basert på tallene du taster inn. Det koster deg ingenting å søke om et forbrukslån til kjøp av sykkel og du er ikke forpliktet til å akseptere et tilbud.

Hvorfor velge et lån uten sikkerhet?
Noen vil nok spørre seg hvorfor et lån til forbruk er den rette løsningen ved kjøp av sykkel. Det finnes riktignok andre typer lån på markedet som har lavere rentesatser, ofte kalt “sikre lån”. Problemet er at disse lånene krever sikkerhet i enten fast eiendom eller motoriserte kjøretøy.

Du kan ikke stille sikkerhet i en sykkel, og må dermed vurdere alternative løsninger. Ved hjelp av et lån uten sikkerhet kan du bruke pengene på det du selv vil, uten at banken legger seg opp i avgjørelsen.

Forbrukslån har som oftest også en lavere rente enn kredittkort og varefinansiering. Rentekostnadene utgjør i noen tilfeller kun halvparten av hva du ville måtte betale med andre typer usikrede lån.

Slik unngår du rentekostnadene
For det første lønner det seg å betale så mye som mulig av egen lomme. For det andre bør du velge et forbrukslån som leveres uten etableringsgebyr. For øyeblikket er det kun et mindre antall banker som tilbyr smålån uten etableringsgebyr. Du ser hvilke banker det gjelder ved å klikke deg inn her:
https://www.forbrukslån.no/smålån/

Det er viktig å unngå etableringsgebyret ettersom det gir et såpass store utslag på små lånebeløp. Låner du f.eks kr 10 000 til kjøp av sykkel, vil et etableringsgebyr på 900 kroner utgjøre 9 prosent av lånesummen. Det er før rentene i det hele tatt er inkludert.

For å spare mest mulig penger bør du også betale tilbake lånesummen raskt. Enda du blir enig med banken om en tentativ nedbetalingstid, har du lov til å nedbetale lånet før tiden uten at det koster deg noe ekstra.

Sammendrag

For de som mangler finansiering til kjøp av ny sykkel kan forbrukslån være et godt alternativ. Lånet kan benyttes uten restriksjoner, og gjør det mulig å finansiere sykkelkjøp på en enkel måte.

Prioriter rask nedbetaling for å unngå høye rentekostnader, og sett gjerne opp et budsjett på forhånd. Vær i tillegg obs på gebyrene knyttet til etablering av lånet. Her finner du en nærmere forklaring omkring hva du kan spare ved å velge riktig lån.

Eksempelrente: kr 65 000,- over 5 år, eff. rente 17,19%, tot. kostnader kr 94 780,-.