Hold igjen kruttet, gutter. Særlig, Neville. (foto: liverpool, twitter)

Nederlenderen står øverst på listen hos bookmakerne. Liverpool-spiller Andy Robertson er heller ikke i tvil – selv om historien sier noe annet.

Forrige sesong var det Mohamed Salah som rasket med seg PFA Player of the Year tittelen. Denne sesongen har den nederlandske forsvarsklippe og igangsetter av Liverpool-angrepet meldt seg på som kandidat sammen med Sergio Aguero, Raheem Sterling, David Silva og Salah.

To av hovedrolle-innhaverne mot Wolverhampton. (foto: liverpool, twitter)

Les: «Det finnes ikke noe som heter lojalitet i dagens fotball»

Historien taler for at det ikke blir Van Dijk, da denne prisen siden 1974 har blitt utdelt til en forsvarspiller 5 ganger. Siste gang for 14 år siden til John Terry.

Viste at selv forsvarsspillere kan være best.

Det som taler for Liverpool-forsvareren, er rollen han har spilt i Liverpools suksessesong.

-Hvis sesongen hadde vært over i kveld, hadde jeg gitt ham prisen personlig, sa Andy Robertson etter at lagkompisen hadde dunket inn to scoringer i 5-0-kampen mot Watford.

Nederlandsk gigant. (foto: liverpool, twitter)

Les: Big Sam: «Brendan Rodgers får Leicester opp mot toppen»

For Robertson har Van Dijk betydd mye.

-Han gjør livet mitt lettere, det er sikkert. Å ha ham ved siden av meg gjør alt så mye lettere for meg. Når noen kommer løpende mot meg, vet jeg at Virgil er på innsiden. Han er så og si aldri dårlig plassert og er for meg den beste midtstopperen i verden, avslutter Robertson ifølge Sky Sports.

Du er nummer én, Virgil. Garantert. (foto: liverpool)

Da gjenstår det å se om Robertson får rett.

Les: ESPN: Det finnes nå bare én kandidat til United-jobben